31 Mars 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Medborgarförslag om Friskens väg

"Se till att lastbilarna
försvinner från vår gata"

Parkering av långtradare på Friskens väg i östra änden har blivit ett irritationsmoment.

En boende i Hällabrottet vill att det ska bli parkeringsförbud för lastbilar på Friskens väg. Bilarna skymmer sikten och utgör en risk både för krockar och påkörningar av barn, hävdas i ett medborgarförslag.

Problemet började i höstas med att en eller två långtradarekipage började parkeras på Friskens väg under kvällar och nätter, enligt den boende:

- Det blir väldigt trångt på Friskens väg för att kunna mötas med bilar, men framförallt föreligger stor risk för barn att bli påkörda när sikten är i stort sett helt skymd då vägen skall passeras vid de fall lastbilarna står i riktning österut på vägen, vilket är vanligt förekommande.

"Finns P-platser i närheten"

- Det finns etablerade parkeringsplatser i närheten, varvid det är helt rimligt att förbud tas i bruk för att eliminera eller åtminstone minska risken för olycka genom att se till så att lastbilarna försvinner från vår gata. Händer inget och en olycka sker, kommer jag att referera till denna skrivelse, lyder medborgarförslaget. (LLz)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2017-02-24 22:24
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.