05 April 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Emelie från Kumla hittade bonde i tv

Emelie Åström och Jimmy Olofsson framför julgranen. De hoppas på många jular ihop tillsammans. Foto: PrivatEmelie Åström och Jimmy Olofsson framför julgranen. De hoppas på många jular ihop tillsammans. Foto: Privat

Redan när Kumlatjejen Emelie Åström sökte till Bonde söker fru kände hon att det var nåt speciellt med Jimmy Olofsson. Känslorna var besvarade och nyss har de firat sin första jul ihop.

Bonde söker fru är ett av landets populäraste program, det drar oftast över miljonen tittare som vill följa olika bönders jakt på kärlek i TV 4. Programmet är en långkörare, men än har inte tittarna tröttnat.

Kände direkt det var något speciellt

Kumlatjejen Emelie Åström var en av de som sökte för att träffa bonden Jimmy Olofsson i årets upplaga. Emelie lyckades charma den jämtländske bonden, och vice versa såklart, hela vägen. Och deras förhållande spirar ännu.

- Ja, vi är tillsammans. Redan när jag såg Jimmy på castingen, och sökte till programmet, kände jag att det var något speciellt. Och första träffen, fem minuters speeddejt, gav mersmak, säger Emelie. 

Med naturen inpå husknuten trivs Emelie bra. Foto: Privat

Men vad för koppling har då Emelie Åström till Kumla? Hon växte upp i Köping, men som 15-åring flyttade hon till Kumla. Hon pluggade till frisör i Örebro och började efter gymnasiet jobba på JC i Marieberg.

- Där blev jag kvar i nio år så det blev många år. Sammanlagt har jag bott drygt tolv år i Kumla och Örebro och då hinner man såklart känna en hel del folk. De senaste tre åren bodde jag dock i Stockholm, fastslår hon.

Har bytt Stockholm mot skogen 

I Stockholm jobbade Emelie som frilansdekoratör. Ett av de Kumlaföretag hon jobbade ihop med var Carlbarks Motor. Men nu har hon hyrt ut boendet i huvudstaden och ser en framtid med Jimmy i en annan del av landet.

- Jag kände väl tidigt att det skulle bli nånting mellan oss och det växte hela tiden, säger Emelie. Att paret menar allvar visar bland annat att de snart ska bygga ett nytt hus ihop uppe i jämtländska Ankarvattnet.

Ankarvattnet ligger väldigt enskilt i Strömsunds kommun.

- Det är en väldigt stor skillnad mot att bo i Stockholm, tillgängligheten till saker är en helt annan. Men jag har ett stort friluftsintresse och trivs att vara nära djur och natur, så det är absolut inte dåligt.

I dagarna har paret firat sin första jul ihop.

- Jättekul att få göra det och att få umgås med alla! Julafton firade vi ihop med Jimmys föräldrar och hans barn. På Juldagen åkte vi sedan till Junsele där min morfar har en stuga, avslutar Emelie Åström.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-12-26 11:05
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.