Gå till innehåll
Kumla / Speedway

Antonio Lindbäck underhöll i många heat men avskedet från Indianerna blev tråkigt. Foto: Christoffer Gullberg

Lindbäcks manager:
- Indianerna inte ärliga

Publicerad: 21 September 2016 11:47

SPEEDWAY: Antonio Lindbäck och Indianerna skiljdes med en kontrovers och en större skuld återstår för Indianerna till Lindbäck som nu skrivit kontrakt med Masarna istället. - Det hade inte behövt bli så här om Indianerna varit ärliga mot oss, säger Lindbäcks manager Mattias Fahlström.

Under tisdagen offentliggjordes att Antonio Lindbäck skrivit på nytt kontrakt med Masarna och därmed inte kommer köra för Indianerna som han representerat sedan 2011.

"Indianerna inte ärliga"

Lindbäck var upp och ner de första åren men framförallt de två sista säsongerna utvecklades han till en av seriens bästa förare och publikfavorit på Sannahed.

Inför hemmamatchen mot Piraterna i årets slutspel lämnade han dock Sannahed i vredesmod efter pengastrul. Brytningen var ett faktum och Indianerna fick avsluta slutspelet med en man kort i två sista matcherna.

- Jag gillar inte bismaken i munnen och hur hela situationen hanterades av Indianerna. Det hade inte behövt bli så här om Indianerna varit öppna och ärliga.

- Men nu är det som det är och vi blickar framåt, säger Lindbäcks manager Mattias Fahlström, dagen efter att Antonio blivit klar för sin moderklubb Masarna.

Skyldiga runt 700 000 kronor

Öppna och ärliga säger du, kan du utveckla det?

Ja, med pengarna alltså. Det är väl ingen som tror att man inte klarar av att visa upp att en inbetalning skett, om den nu gjort det.

- Vi visste att Indianerna hade det tufft ekonomiskt. Det var därför vi erbjöd dem en ny handlingsplan att hålla sig till. Men när de inte kunde hålla den heller och sen försökte lägga skulden på Antonio kändes det inte okej, fastslår Fahlström. 

Antonio Lindbäck på ett event med ungdomar under sin tid i klubben. 

Sammanlagt är Indianerna enligt Fahlström, skyldiga Lindbäck runt 700 000 kr. Enligt handlingsplanen skulle Indianerna betala in 100 000 kronor inför mötet med Dackarna.

Inga pengar alls inkom då. Ytterligare 100 000 skulle betalas veckan inför matchen mot Piraterna. Men av de 200 000 kronorna fattades 165 000 inför Piratenmötet och när Team Lindbäck då ansåg att Indianerna inte uppträdde ärligt blev det droppen.

Ingen kontakt efter brytning

- De har gjort fel och de vet om det, de försöker få det att låta som det är en liten slant de är skyldiga, men det är mycket pengar. 

Det är lite mer än en vecka sedan händelsen inträffade nu. Från Indian-håll har hörts att man vill sätta sig ner och prata ut om saker, men någon kontakt har inte tagits.

- Vare sig jag eller Antonio har hört nånting från Indianerna, det är mycket konstigt.

Hur känns den utvecklingen av situationen?

- Det är självklart tråkigt att det behövde bli på det här viset. Men det känns utanför vår makt, när saker utvecklade sig som de gjorde kunde vi inte göra på något annat sätt. 

"Tror man kommer lösa det"

Långt innan Fahlström blev manager och rådgivare åt Lindbäck höll han på Indianerna. Det har alltid varit klubben i hans hjärta, och så är det än, även om känslorna säkerligen naggats i kanten. Förhoppning finns om att man får rätsida på ekonomin.

- Jag tror att man kommer lösa det här, det finns så många eldsjälar kring klubben.

Vad behöver förbättras då anser du?

Det är allt från sättet man tar hand om sina sponsorer till funktionärer på, men som sagt jag vet det finns mycket duktigt folk runt klubben som förhoppningsvis får rätsida på saker.

Den ende som hade kontrakt över nästa säsong var Fredrik Lindgren (han har dock brutit det). Antonio Lindbäcks gick ut men kanske hade han velat stanna kvar i Indianerna.

- Möjligheten hade definitivt funnits men när det blev som det blev så var det uteslutet.

Annons

kumla