09 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

IFK Kumla vann och Yxhult föll i premiär

Dennis Segaqa och Joel Källgren var två av spelarna som fanns med när IFK Kumla vann sin premiär klart. Foto: Anders BjörkDennis Segaqa och Joel Källgren var två av spelarna som fanns med när IFK Kumla vann sin premiär klart. Foto: Anders Björk

FOTBOLL: Det bjöds på strålande solsken när premiären av Division 3 spelades i Idrottsparken. IFK Kumla vann med 5-1 mot IFK Sunne och Yxhults IK föll med 2-1 mot Säffle FF.

Yxhults IK spelade först. Redan kl 12:15 hade de avspark mot tippade topplaget Säffle FF i grönt. Värmlänningarna tog ledningen i minut 23 innan Yxhults nyförvärv Carl Hägg kvitterade till 1-1 i slutet av första halvleken.

Avgjorde på omdiskuterad straff

I andra halvlek bjöd Yxhult på en fin upprullning av Säffles försvar, satte dit bollen i nätmaskorna och jublade för mål. Men linjedomaren hade höjt flaggan och målet underkändes till yxhultarnas förtret.

Det var en jämn andra halvlek med få chanser åt båda håll, men i 79:e minuten fick Yxhults Ali Reda ett rött kort efter en eftersläng och då tog Säffle över. Yxhult såg dock ut att hålla undan till 1-1, det var bara sekunder kvar.

Då blåste domaren straff.

En högst tveksam sådan, men rättskiparen i svart såg säker ut. Han menade att försvararen kom in med dobbar före, Yxhult å sin sida sa han inte var nära träffa. Dessutom var det tveksamt om det skedde innanför straffområdet.

Nåväl straff blev det och med matchens sista spark gjorde Säffle 2-1 till tillresta supportrars högljudda jubel. "Fusklag" och "Vi har det på film att det inte var straff" hördes upprörda Yxhulssupportrar säga när de lämnade.

IFK med klasspelare kan slåss i toppen

Kl 15 hade IFK Kumla avspark i sin match och man fick en kanonstart på säsongen. 1-0 kom efter 12 minuter genom Ramil Ghreibo och 2-0 efter 18 minuter genom Albin Ek. I minut 33 spädde Dana Kuhi på med 3-0.

Målkalaset fortsatte i början av andra halvlek där Ek direkt rullade in 4-0 efter en tilltrasslad situation. När sen Joel Källgren satte 5-0 på ett lättvindigt sätt var det dags att fastslå att Sunnes målvakt inte hade någon bra dag.

Sunne reducerade till 5-1 på en frispark bakom Filip Ahlström.

IFK Kumla visade att man är ett lag med flertalet klasspelare som mycket väl kan slåss i den absoluta toppen i år. Yxhults IK åkte på en tung förlust, men av det som laget visade på planen ska de kunna hamna på övre halvan i år igen. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-04-13 17:43
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.