Gå till innehåll
Kumla / Motor

Johan, Alexander och Per, och bilen har fått nr 39 - team JAP 39 ska köra så det ryker på söndag.

Kumlateam ska
ratta i Krutcupen

Publicerad: 17 April 2015 17:48

Teamet i Kumla köpte en gammal Volvo tillsammans och nu ska de köra Krutcupen i Hallsberg på söndag, en tävling där det gäller att köra flest varv på fem timmar. - Går nåt sönder hoppas vi att de andra teamen hjälper oss, säger de.

Det uppspelta teamet, som har sitt garage på Kumlanytts bakgård, la sista handen på bilen inför söndagens drabbning ute på folkracebanan i Hallsberg.

Alexander Henriksson, Per Holmbom och Johan Backlund är hantverkare men ingen är bilmek så när - inte om - något går sönder kan de få bekymmer.

- Hoppas de andra teamen vill hjälpa oss, säger de och garvar.

Fy katten vilket lopp det kan bli!
Flest varv vinner

Flest varv på fem timmar vinner, det är den enkla matematiken i Krutcupen, med deltagare från hela Mellansverige. Och kör man på högvarv i sand och lera med stångande konkurrenter kan man räkna med sammanbrott.

- Vi såg en tävling förra året med 14 deltagare där bara fem kom i mål, berättar de.

Nya stänklappar

Men deras ögonsten för stunden, en 24-årig 940 med 180 hästar, ser fräsch ut. Den är strippad inuti men annars räcker det med borttagna strålkastare och nya stänklappar för att göra den reglementsenlig.

Dessutom har de en katt fasttejpad på antennen vilket gör det svårt att misslyckas. Den enda bil de fruktar bland konkurrenterna är en fyrhjulsdriven Audi.

De kommer turas om att köra under de fem timmarna, kanske 30-40 minuter åt gången. Alexander får börja.

- Det lottade vi om.

Annons

kumla