26 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Skärpning i andra gav tvåsiffrigt

Elin Gustavsson och Nathalie Persson får Råby på fall.

På måndagkvällen var det knappt 100 personer som tagit sig till den omskrivna Kumlahallen för att se när Kumla IBK tog emot nästjumbon från Västerås,  Råby BK, i damernas Div 2. Det slutade tvåsiffrigt 10-4 efter en trög start

Kumlatjejerna började spelet ganska bra och tog ledningen med 1-0 efter 3:41 när Frida Nordh spelades fram av Filippa Harrysson. Men målet gav inte fart i matchen, snarare tvärtom, Råby bjöds in och tog chansen mot ett ineffektivt Kumla -7:20 in i matchen gör Råby 1-1.

Det kändes som  att Kumlaspelarna inte riktigt var med och kunde utnyttja övertaget när Råby fick en spelar utvisad en knapp minut efter 1-1 målet. Det ville sig inte, med ett bra bollinnehav och med skotten 12-4 till Kumlas farvör  borde det varit en ledning, men med 13 sekunder kvar av perioden tar istället Råby ledningen.

Det var inte med glada miner som spelare och ledare i Kumla gick ut från planen.

Vad sade tränaren?

Vad tränaren Andreas Nordh sa i pausen gav dock resultat. Det kändes som ett helt annat lag som kom tillbaka.

På drygt tre minuter har man vänt från 1-2 underläge till en 4-2 ledning genom Hillevi Borg, Ida Carlsson och Filippa Harrysson. Det är  ett helt annat spel i matchen, Kumla äger bollen nästan hela perioden och Råby får försvara sig.

Efter 14:04 är Frida Nordh framme igen för sitt andra mål för kvällen och 16:23 gör Kumlas kapten, Elin Gustavsson 6-2 och 14 sekunder senare gör Frida Sund 7-2.

Satu Iivari får en Råbyspelare att ta danssteg.

Det är ett mycket nöjdare lag som går till pausvila och till en start i tredje period med spel i powerplay. Det utnyttjas direkt - efter 38 sekunder utökas ledningen till 8-2 av Emelie Svidén. Med en betryggande ledning håller Kumla kontroll på spelet. Och och byter även in 14-åriga Tilde Andersen.

Tilde nära näta

I sitt första byte i seniorsammanhang dribblar hon sig förbi Råbys backar och får ett friläge med målvakten, som med en stor del tur lyckas stoppa Tildes framfart.

Råby får några chanser och lyckas göra både 8-3 efter 14:51 och17:07 gör de 8-4. När sedan Kumla får sin kapten Elin Gustavsson utvisad 32 sekunder senare kunde man tro att gästerna skulle fått energi för att snygga till siffrorna, men Kumla är effektivt i sitt boxplayspel och utökar ledningen till 9-3 genom Emma Eliasson.

Samma Emma är uppmärksam när utvisningen är slut, då spelar hon fram en utrusande Elin som sätter slutresultatet 10-4 med 17 sekunder kvar av matchen.

Kvalspel närmar sig

Kumla ligger på en fjärdeplats i serien och kommer redan på fredag att åka till Fagersta för serien näst sista match mot trean på samma poäng, Per-Ols. Vinst i den matchen så är laget klart för Div 1 spel nästa år, även vid en förlust har Kumla nästan säkrat avancemang.

Det kommer bli en spännande avslutning på damernas Div 2 i år och förhoppningsvis ett spännande kvalspel.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2016-02-09 0:43
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.