Kumla / Innebandy

Damstryk i Hagfors

Publicerad: 8 November 2014 18:37

Efter den senaste bortavinsten mot Hammarby  tänkte man nog att detta skulle gå vägen. Men i den här divisionen vrkar det svårt att veta hu det ska gå från match till match.

Hagfors, som låg efter Kumla i tabellen startade, matchen snabbt och det var bara för Kumla att hänga på så gott som det gick Efter 17 min spelade och målchanser från båda lagen var det hemmalaget som fick in bollen i mål och 1-0 vilket höll sig perioden ut.

Stor glädje i Kumlalägret efter 2-2, men närmare kom man inte i Värmland denna dag
Hagfors var effektivare och gör här ett av sina sex mål.

Kumla åkte på en utvisning i slutsekunderna av första perioden. Det kunde hemmalaget utnyttja i början av andra perioden och gjorde 2-0. Men sex minuter senare fick Kumla äntligen in 2-1 (Sanna Jonasson) och strax därefter ännu ett mål 2-2 (Ida Carlsson) och glädjen i Kumlalägret var stor. Nu skulle det kanske bli match!

Då blev det datastrul med tavlan och matchen kom av sig.

Och efter det gick inte perioden Kumlas väg alls, Hagfors drog ifrån till 4-2.

Tredje perioden var den andra lik och det var först i slutet av tredje perioden som Kumla började störa hemmalagets spel. Men då var det för sent och en 6-3 förlust ett faktum.

Förklaringen?  Hemmalaget var snabbare och tekniskt bättre för dagen och fick in sina målchanser. Vilket Kumla inte fick.

Kumla IBK parkerar nu på nedre halvan i tabellen. Nästa match är hemma mot serietvåan Sala, kan bli tuff att vinna. Men allt verkar kunna hända i div 1 Mellersta denna höst.