17 Juni 2019
Tipsa: 073-094 57 58

IFK Kumlas damlag gick över till Yxhult

Det damlag som var tänkt att representera IFK Kumla i Division 4, efter att styrelsen valde att dra sig ur Division 2, har valt att lämna IFK Kumla och gå till Yxhults IK. Ett brev om flytten skickades till styrelsen i IFK och publiceras på Kumlanytt. - Att IFK gör en rejäl satsning på herrlaget gynnar inte tjejerna i klubben, säger Yxhults ordförande Ove Lindqvist.

Beslutet att flytta laget för Flickor 01/02, som var tänkt representera IFK Kumla som ett seniorlag i Division 4, från IFK Kumla till Yxhult togs av ledare och föräldrar kring laget. 

Skickade mail om flytten

De samlades för ett möte och kom fram till att det var den bästa lösningen. Därefter skickades ett mail till styrelsen i IFK Kumla. Ett mail som publiceras här:

" Det har nu gått en tid sedan beslutet togs om vårt lag till Division 4 och såsom saker och ting har utvecklats sig sedan dess så har verkligheten kommit ikapp oss alla.

De beslut ni tog i styrelsen gick snabbt, då vi hade endast två dagar på oss att bestämma oss och det innebar en stor risk för dam/flick verksamheten. Några tjejer valde att byta klubb, andra funderade på det och det var på väg att uppstå en dominoeffekt bland spelare

Vi har nu hamnat i ett läge med 14 klara spelare och att vi inte kan räkna med någon påfyllnad inom vårt eget lag. Vi har gjort ett utskick till gamla damspelare inom klubben, men det finns inget intresse alls från dem att spela med oss.

"Vi måste prioritera laget"

Några spelare underifrån kan vi heller inte räkna med, då de tjejerna redan har bytt till andra klubbar. Mot bakgrund av det läge vi hamnat i så samlade vi föräldrar och spelare och förklarade situationen. Samtliga är eniga om att vi inte kan satsa på Division 4 spel i Kumla med de förutsättningarna.

Klubben är viktig, men det allra viktigaste är att tjejerna kan få fortsätta spela fotboll och vi har därför enats om en alternativ lösning: hela laget går över till Yxhult för att spela F14-15. Då kan vi säkra laget för framtiden med lag under och ovanför oss.

Det är ett tråkigt besked vi kommer med, men vi kan inget annat göra. Vi har stått ensamma med att hantera den uppkomna situationen och Johanna har försökt få kontakt med styrelsen i olika frågor utan att få respons. 

Vi har förståelse för att ni har ett mycket tufft jobb att hantera läget i klubben, men vi måste prioritera laget nu. Det tar slut nu, men vi kommer alltid att ha med oss många fina fotbollsminnen från IFK! Den 1 Mars går vi över till att bli Yxhult F15 "

"Blev pannkaka av alltihop"

Brevet är undertecknat Johanna Lundin som är lagledare och Cleas Sandholm och Jan Bergström som är tränare. Jan Bergström fastslår att laget lämnat IFK och gått till Yxhult.

- Vi fick ta ett beslut med jättekort varsel och tackade ja till att spela i Division 4. Men intresset på träningar var inte så stort, det var flera som lämnade och det blev pannkaka av alltihop. Så det togs ett nytt beslut, berättar Jan Bergström och lagledare Johanna Lundin fyller i vad tjejerna i laget tyckte om flytten?

- Det blev en chock för spelarna som tillbringat halva sitt liv i IFK Kumla, många fina och roliga minnen är förknippade med klubben.

- När spelarna funderat en stund kom man fram till att det viktigaste är kompisarna i laget och att laget kan leva vidare. Spelarna förstod att vi skulle bli för få spelare för att klara av divison 4-spel, utan några andra lag omkring oss i IFK Kumla.

Bildar ej seniorlag i Yxhult

I Yxhult är Ove Lindqvist ordförande sedan lång tid och han kontaktades av ledare kring laget som berättade att de ville komma över till Yxhult.

Ove Lindqvist är ordförande i Yxhult. Foto: Arkivbild

- De tog kontakt med oss, och det är tjejer som är födda 2001 och 2002, de är alldeles för unga för att bilda ett seniorlag på egen hand, säger Lindqvist.

I Yxhult finns redan ett damlag i Division 4. Det är dock inte tänkt att det F-01/02 lag som kom över ska spela där utan de ska spela seriespel för F-15 i Yxhult.

- Det är mellan 20-24 spelare i damlaget och åldern varierar från 16 upp till 30 år, förklarar Lindqvist.

Yxhult har även fått ett välkommet tillskott till sitt Flickor 03/04 lag då åtta, nio tjejer från IFK gått dit. Flickor 03/04 brukade träna ihop med 01/02 i IFK Kumla ifjol, men lagen spelade i varsin serie. De fick dock inte ihop till ett lag i IFK till i år och de som var kvar gick då över till Yxhult.

Två tjejlag kvar i IFK 

- Vi hade 14 spelare i det laget innan så det var lite tunnt, och att de här spelarna kom var jättebra!

Det är rätt många spelare ni fått över plötsligt, vad säger du om situationen?

- Det har ju alltid varit så tidigare att lag gått från Yxhult till IFK Kumla, nu är det tvärtom.

- Det kan väl hänga ihop med att IFK gör en rejäl satsning på herrarna i Division 2 vilket inte gynnar damfotbollen i klubben, sade Ove Lindqvist.

Även flera äldre damspelare ska ha gått över från IFK till Yxhult för att spela Division 4 där kommande säsong. IFK Kumla har två lag kvar på tjejsidan, dessa är F-05/06 och F-07/08.

Se också
Ulla
Det var så dåligt med damlaget! Ledsamt alltså och är irriterande att damlaget är borta.
2016-02-29 18:14
Fd Styrelsemedlem och IFK:are
Har med stort intresse och engagemang följt vad som hänt under vintern i Kumlas dam och ungdomsfotboll och det är nog inte så enkelt som det vill framställas i artikeln ovan. Att all skuld skulle ligga hos styrelsen är nonsens och en efterhandskonstruktion. Ledarna i dåvarande F0104 startade betydligt tidigare med möten och planläggning tillsammans med Tomas Ivhall från styrelsen. Exakt vad som sades vet bara de inblandade Ivhall och ledarna i artikeln då som jag förstått det inte alla informerades om planerna. Det var tidigt uttryck som lägg ner damlaget då de har för klen trupp och här planerades för att dela laget F0104 vilket ledde till att spelare förvisso böt klubb men även att ledare och spelare slutade. Och att damspelare som spelat tillsammans i många år inte känner sig stimulerade att spela med 14-15 åringar måste man dock ha respekt för. Och detta ledde till att det nya damlaget inte hade tjejer kvar helt enkelt att vare sig driva ett damlag eller ej heller ett F14/15 lag då inga tjejer fanns ju kvar runt om.... Så som sagt tidigare lägg inte all skuld på styrelsen, planen fanns inte helt enkelt. Men avslutningsvis så är det ju kul att många hittat tillbaka till fotbollen inom Yxhult. Heder åt dem som låter alla som vill spela fotboll. Hoppas de ratade damspelarna också finner energi att hitta en klubb som vill ha dem.
2016-03-01 9:51
Ledare i IFK
"Ledarna i dåvarande F0104 startade betydligt tidigare med möten och planläggning tillsammans med Tomas" Så var inte fallet utan frågan att bli dam div 4 fick man första gången den 25/1 på ett möte och beslutet var tvunget att ges senast 27/1 så man hann säga ifrån div2. 2 tuffa dygn att väga för o nackdelar samt kolla runt om man skulle klara detta. Man beslutade att köra med ett krav att det under skulle ordnas ett F14 för 03/04 så man hade ett lag under att sammarbeta med. En ledare jobbade massor med detta nya lag, och trodde att även styrelsen gjorde det. Och som det står ovan har mail gått iväg från ledaren ang olika frågor men ingen har behagat svara varpå allt blir pannkaka till slut. Man får höra att 03/04 spelare sökt sig till andra klubbar ist. Man hoppades även på att en del dam spelare ville stanna o spela. Dock förståeligt att ingen av dessa ville stanna när styrelsen inte ens pratat med damerna innan beslut att lägga ner div2 togs. Så med inget lag under förutom 05/06 och 14 spelare i laget(då verkligheten kom ikapp en del) efter ett snabbt ja till div4 vilket är svårt nog att ta som 13-15åring och man hellre funderade på att sluta ist för att spela dam. Ja då går det inte att ro runt detta tyvärr och jag förstår ledarnas beslut i detta. Viktigast är väl ändå att tjejer forts spela boll, vad det står på tröjan kan man nog överleva. Eller ska man inte kunna hälsa på varandra längre pga detta val!!! Tror faktiskt dessa ledare nu lyckats behålla fler än om de fortsatt som ensamt lag i Kumla. Dock vet jag att man inte vill svartmåla någon i Kumla eller i styrelsen vilket jag heller inte tycker att man gör. då man har många fina minnen efter alla år. Vet att tjejerna trivdes i Kumla o inget hellre ville än att spela kvar. Men som sagt det har inte gått med så få spelare o inget lag under. DOCK skulle allt ha gjorts annorlunda. Besluts har skulla tagits annorlunda och med längre betänketid för ledarna och man skulle nog även ha haft med dam i duskutionen från början. Då tror jag det har sett annorlunda ut och Kumla har säkert haft flera tjejlag kvar. Och att arbetet skulle ha gjorts annorlunda gäller alla inblandade inte bara styrelsen som har ett tufft jobb ändå utan ordf... Ivhall har ju också försvunnit, vet att Kumlanytt och ledare själva försökt få tag på honom i detta utan resultat. Varför??? Detta ovan var en skrivelse från ledarna, flera skrivelser har skett ang detta förut och ingen har vart den andra lik tyvärr... Dock hoppas jag precis som i skvaller att man lär sig sålla ut. Och tänker på att detta kanske även läses av tjejerna som inget hellre vill än att spela boll.
2016-03-02 20:50
Peppe
Det blir fler och fler som borde gå runt med skämsmössor på i den här extremt dåligt skötta saken!!
2016-03-03 16:03
Inte förvånad!
Skönt att höra att allt är sig likt i IFK Kumla, precis som vanligt vågar ingen erkänna att man gjort fel eller tagit fel beslut. Märkligt att man aldrig tycks lära sig av misstagen, bästa försvar är tydligen att fly, neka eller skylla på någon annan. Man får vad man förtjänar!
2016-03-03 22:22
Anonym förälder
Då allt handlar om herrarnas A-lag så vet jag att det finns långt framskridna planer för många ungdomslag att lämna föreningen. Idag är ungdomslagen i princip enbart en inkomst som supportar A-laget Man måste se till vad man får från föreningen i förhållande till vad man betalar för! (Medlemsavgift & aktivitets avgift) Då styrelsen inte svarar på varken telefon eller mail så är det i princip omöjligt att få till en diskution Jag gissar på att föreningen inte existerar i nuvarande form säsongen ut! Det är Titanic varning på ett sjunkande skepp
2016-03-04 14:26
Inte förvånad!
Anonym förälder: Kan hålla med dig till viss del angående herrlaget i Kumla. I det här fallet handlar det mest om att försöka komma undan med hedern i behåll och försöka skylla på någon annan än att ha modet och stå för det man sagt eller beslutat. Prestigen är det som står på spel, att inte behöva stå till svars, antingen flyr man föreningen eller går under jorden. Håller med om att IFK är ett sjunkande skepp och jag hoppas verkligen att kommunen vågar ryta ifrån ordentligt och drar in allt vad bidrag heter!
2016-03-04 20:55
Reakk
Jag tycker nog att styrelsen ska ta en titt på sig själva i en spegel och fundera vad de har gjort.
2016-03-05 17:52
Objektiv
Om alla dessa tyckare vet hur man borde göra, kanske de kan styra upp föreningen? Verkar ju finnas många som vet hur det skall gå till och skötas.
2016-03-06 15:01
Inte förvånad!
Reakk: Inte bara styrelsen som bär ansvaret i detta fallet, de "ledare" som tackat ja till förslaget men nu istället valt att fly för att slippa ta ansvar ska också ta sig en lång och ordentlig titt på sig själva i spegeln. Objektiv: Klart att det finns tyckare, har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Men en sån självklarhet som att prata med Dam laget(div2) och tillsammans komma fram till en lösning eller beslut, istället för som nu gå bakom ryggen på dem. Det handlar bara om sunt förnuft.
2016-03-10 15:10
Ulla
Det var så dåligt med damlaget! Ledsamt alltså och är irriterande att damlaget är borta.
2016-02-29 18:14
Fd Styrelsemedlem och IFK:are
Har med stort intresse och engagemang följt vad som hänt under vintern i Kumlas dam och ungdomsfotboll och det är nog inte så enkelt som det vill framställas i artikeln ovan. Att all skuld skulle ligga hos styrelsen är nonsens och en efterhandskonstruktion. Ledarna i dåvarande F0104 startade betydligt tidigare med möten och planläggning tillsammans med Tomas Ivhall från styrelsen. Exakt vad som sades vet bara de inblandade Ivhall och ledarna i artikeln då som jag förstått det inte alla informerades om planerna. Det var tidigt uttryck som lägg ner damlaget då de har för klen trupp och här planerades för att dela laget F0104 vilket ledde till att spelare förvisso böt klubb men även att ledare och spelare slutade. Och att damspelare som spelat tillsammans i många år inte känner sig stimulerade att spela med 14-15 åringar måste man dock ha respekt för. Och detta ledde till att det nya damlaget inte hade tjejer kvar helt enkelt att vare sig driva ett damlag eller ej heller ett F14/15 lag då inga tjejer fanns ju kvar runt om.... Så som sagt tidigare lägg inte all skuld på styrelsen, planen fanns inte helt enkelt. Men avslutningsvis så är det ju kul att många hittat tillbaka till fotbollen inom Yxhult. Heder åt dem som låter alla som vill spela fotboll. Hoppas de ratade damspelarna också finner energi att hitta en klubb som vill ha dem.
2016-03-01 9:51
Ledare i IFK
"Ledarna i dåvarande F0104 startade betydligt tidigare med möten och planläggning tillsammans med Tomas" Så var inte fallet utan frågan att bli dam div 4 fick man första gången den 25/1 på ett möte och beslutet var tvunget att ges senast 27/1 så man hann säga ifrån div2. 2 tuffa dygn att väga för o nackdelar samt kolla runt om man skulle klara detta. Man beslutade att köra med ett krav att det under skulle ordnas ett F14 för 03/04 så man hade ett lag under att sammarbeta med. En ledare jobbade massor med detta nya lag, och trodde att även styrelsen gjorde det. Och som det står ovan har mail gått iväg från ledaren ang olika frågor men ingen har behagat svara varpå allt blir pannkaka till slut. Man får höra att 03/04 spelare sökt sig till andra klubbar ist. Man hoppades även på att en del dam spelare ville stanna o spela. Dock förståeligt att ingen av dessa ville stanna när styrelsen inte ens pratat med damerna innan beslut att lägga ner div2 togs. Så med inget lag under förutom 05/06 och 14 spelare i laget(då verkligheten kom ikapp en del) efter ett snabbt ja till div4 vilket är svårt nog att ta som 13-15åring och man hellre funderade på att sluta ist för att spela dam. Ja då går det inte att ro runt detta tyvärr och jag förstår ledarnas beslut i detta. Viktigast är väl ändå att tjejer forts spela boll, vad det står på tröjan kan man nog överleva. Eller ska man inte kunna hälsa på varandra längre pga detta val!!! Tror faktiskt dessa ledare nu lyckats behålla fler än om de fortsatt som ensamt lag i Kumla. Dock vet jag att man inte vill svartmåla någon i Kumla eller i styrelsen vilket jag heller inte tycker att man gör. då man har många fina minnen efter alla år. Vet att tjejerna trivdes i Kumla o inget hellre ville än att spela kvar. Men som sagt det har inte gått med så få spelare o inget lag under. DOCK skulle allt ha gjorts annorlunda. Besluts har skulla tagits annorlunda och med längre betänketid för ledarna och man skulle nog även ha haft med dam i duskutionen från början. Då tror jag det har sett annorlunda ut och Kumla har säkert haft flera tjejlag kvar. Och att arbetet skulle ha gjorts annorlunda gäller alla inblandade inte bara styrelsen som har ett tufft jobb ändå utan ordf... Ivhall har ju också försvunnit, vet att Kumlanytt och ledare själva försökt få tag på honom i detta utan resultat. Varför??? Detta ovan var en skrivelse från ledarna, flera skrivelser har skett ang detta förut och ingen har vart den andra lik tyvärr... Dock hoppas jag precis som i skvaller att man lär sig sålla ut. Och tänker på att detta kanske även läses av tjejerna som inget hellre vill än att spela boll.
2016-03-02 20:50
Peppe
Det blir fler och fler som borde gå runt med skämsmössor på i den här extremt dåligt skötta saken!!
2016-03-03 16:03
Inte förvånad!
Skönt att höra att allt är sig likt i IFK Kumla, precis som vanligt vågar ingen erkänna att man gjort fel eller tagit fel beslut. Märkligt att man aldrig tycks lära sig av misstagen, bästa försvar är tydligen att fly, neka eller skylla på någon annan. Man får vad man förtjänar!
2016-03-03 22:22
Anonym förälder
Då allt handlar om herrarnas A-lag så vet jag att det finns långt framskridna planer för många ungdomslag att lämna föreningen. Idag är ungdomslagen i princip enbart en inkomst som supportar A-laget Man måste se till vad man får från föreningen i förhållande till vad man betalar för! (Medlemsavgift & aktivitets avgift) Då styrelsen inte svarar på varken telefon eller mail så är det i princip omöjligt att få till en diskution Jag gissar på att föreningen inte existerar i nuvarande form säsongen ut! Det är Titanic varning på ett sjunkande skepp
2016-03-04 14:26
Inte förvånad!
Anonym förälder: Kan hålla med dig till viss del angående herrlaget i Kumla. I det här fallet handlar det mest om att försöka komma undan med hedern i behåll och försöka skylla på någon annan än att ha modet och stå för det man sagt eller beslutat. Prestigen är det som står på spel, att inte behöva stå till svars, antingen flyr man föreningen eller går under jorden. Håller med om att IFK är ett sjunkande skepp och jag hoppas verkligen att kommunen vågar ryta ifrån ordentligt och drar in allt vad bidrag heter!
2016-03-04 20:55
Reakk
Jag tycker nog att styrelsen ska ta en titt på sig själva i en spegel och fundera vad de har gjort.
2016-03-05 17:52
Objektiv
Om alla dessa tyckare vet hur man borde göra, kanske de kan styra upp föreningen? Verkar ju finnas många som vet hur det skall gå till och skötas.
2016-03-06 15:01
Inte förvånad!
Reakk: Inte bara styrelsen som bär ansvaret i detta fallet, de "ledare" som tackat ja till förslaget men nu istället valt att fly för att slippa ta ansvar ska också ta sig en lång och ordentlig titt på sig själva i spegeln. Objektiv: Klart att det finns tyckare, har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Men en sån självklarhet som att prata med Dam laget(div2) och tillsammans komma fram till en lösning eller beslut, istället för som nu gå bakom ryggen på dem. Det handlar bara om sunt förnuft.
2016-03-10 15:10
Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Personal från förskolan Fjärilen och några föräldrar tog sig till Stadshuset under fredagen för att protestera. Foto: Anders Björk
Lars Litzén och Sune Eskelinen från Kumla följde biljardmästaren Torbjörn Blomdahl för en timslång dokumentärfilm. Foto: Roger Lundberg
Lars Vilks konstverk ”Waaaall” på Kvarntorpshögen hade funnits där en längre tid. Men nu är det nedbränt. Foto: Kumla kommun
Publicerad: 2016-02-29 15:16
Senaste nyheterna
Alf Anneborg: Elektrisk cykling
(13:38)
Brottskonserten lyckad
(13:05)
Gissa Kumlabild - Vinn en bukett
(12:16)
Bennys Foto stänger igen
7
(2019-06-15)
Fotboll: Askersund slog Kumla
(2019-06-15)
Fotboll: “Lara” matchvinnare för IFK
(2019-06-14)
Fotboll: Yxhult tog tredje raka
(2019-06-14)
Uppretat i Stadshuset om förskola
22
(2019-06-14)
Polisinsats vid Klockarbacken
(2019-06-14)
Driftstörning hos Sydnärkenytt
(2019-06-13)
Veckans bild - Skolkök Hagaskolan
(2019-06-13)
Visar biljardfilm i TV
4
(2019-06-13)
Ny boulebana mitt på torget
5
(2019-06-12)
Hockey: Positivt efter årsmöte
(2019-06-12)
Speedway: Milik ersätter Woffinden
1
(2019-06-11)
Vilks vill bygga upp konstverk igen
25
(2019-06-11)
Prisad stråkkvartett i Hardemo
(2019-06-11)
Närmare 90 nya småhustomter
3
(2019-06-11)
Körkonsert i stenbrott på lördag
(2019-06-11)
Inger slutar skolan efter 45 år (TV)
(2019-06-11)
Brandlarm från Kvarntorpshögen
2
(2019-06-11)
Pedagogiska kumlingar prisades
(2019-06-11)
Snart rökförbud på uteserveringar
1
(2019-06-11)
Villapriser ökar mest i Örebro Län
(2019-06-11)
Fotboll: Yxhult slog Adolfsberg
(2019-06-10)
Fotboll: IFK kvitterade i 97:e
(2019-06-10)
Speedway: Woffinden illa skadad
(2019-06-10)
Gissa Kumlabild - Vinn en bukett!
7
(2019-06-10)
Skogstorp avslutade först (TV)
(2019-06-10)
Sprintade i Västergötland
(2019-06-10)
Hopptorn kan förbli oöppnat
22
(2019-06-07)
Fotboll: Stene slog Östansjö
(2019-06-07)
Firade Nationaldagen vid Kumlasjön
5
(2019-06-06)
DISCGOLF: Kumla Open spelades
1
(2019-06-06)
Brand på Mossbabegatan
(2019-06-06)
Rekordpris för tavla
9
(2019-06-05)
Studenter firades i Sydnärke
5
(2019-06-05)
Fotboll: 9-0 till Vretstorps IF
(2019-06-04)
SKPF på sommarlunch
(2019-06-04)
Speedway: Holder avgjorde i sista
2
(2019-06-04)
Speedway: Bjerre missar match
1
(2019-06-04)
Bestulen på bankomatkort i affär
1
(2019-06-03)
Kastade sig undan bensintjuv
(2019-06-03)
Måste få ner kostnader i sjukvården
(2019-06-03)
MOTOR: Marcus tvåa i Indycar
(2019-06-03)
Gissa Kumlabilden - Vinn en bukett!
6
(2019-06-03)
Teknikstrul för Sydnärkenytt
(2019-06-03)
Speedway: Laget mot Rospiggarna
(2019-06-02)
Lars Litzén: Torbjörn åter mästare
(2019-06-02)
Fotboll: YIK höll ut till seger
(2019-06-01)
Stängda grindar “inte nått” Fortum
(2019-06-01)
Kommunens tavlor på auktion
2
(2019-05-31)
Bilder från Kvarntorp industriområde
6
(2019-05-31)
DANS: Christoffer och Ronja vann
(2019-05-31)
Brand strax innan lunch
(2019-05-31)
Erbjuds test för cancer
(2019-05-31)
EU-valet färdigräknat
(2019-05-30)
Allsång i år med på Goda Rum
1
(2019-05-30)
En dröm om frihet
5
(2019-05-30)
Brand i Kvarntorp (igen)
2
(2019-05-30)
Annons:
Tidning
Senast kommenterat
Annons:
Tidning
Populärt ur arkivet
Bloggat
Sydnärke
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.