29 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Formstarka damer säkrade nytt kontrakt

Hade säsongen fortsatt några veckor till hade nog inte laget protesterat då man är i en riktig formtopp. Foto: PrivatHade säsongen fortsatt några veckor till hade nog inte laget protesterat då man är i en riktig formtopp. Foto: Privat

INNEBANDY: Kumlas damer avslutade division 1 som ett av dess formstarkaste lag. Under lördagen säkrade man nytt kontrakt genom att besegra tabellfyran Skälby med 10-1 på bortaplan.

Det var Kumlas tredje raka seger och den femte på de sex avslutande omgångarna. Laget hade en svag period mitt i säsongen som gjorde att man tappade mycket i tabellen, men man avslutar nu säsongen i toppform.

Gjorde näst mest mål i serien

Lördagens seger gjorde att man till slut hamnade sexa i tabellen, med fem poäng tillgodo för att undvika negativt kval, och åtta poäng till kvalplats uppåt. Man vann 13 och förlorade nio matcher.

Målskillnaden skrevs till 140-99, och det var endast ett lag i serien som gjorde fler mål framåt.

De tio målen mot Skälby fördelades som så att Sofie Cederlind gjorde tre, Frida Danielsson, Vendela Fallqvist och Filippa Boström två och Tilda Lilja ett mål. Bäste kumling i poängligan blev Tilda Lilja med 43 poäng på 26 matcher, med det placerade hon sig på sjätte plats i serien. 

Under söndagen kan föreningens B lag bli seriesegrare i division 2. Det är dock förbjudet att gå upp med det laget i division 1, om man skulle klara det, men det visar ändå på den fina bredd som finns i föreningen. (ABj)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-03-17 11:47
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.