23 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

C vill bolagisera
kommunfastigheter

Centerpartiet i Kumla har lämnat in en motion till kommunfullmäktige i Kumla om att inleda en bolagisering av Kommunfastigheter. Med kommunfastigheter avses de fastigheter som idag hanteras inom ramen för Samhällsbyggnadsnämnden, exempelvis skolbyggnader och äldreboenden.

Fastigheter står för de största investeringar som en kommun gör och det är viktigt att dessa förvaltas  professionellt för att underhållet av fastigheterna blir bra som möjligt samtidigt som en rationell ekonomisk hantering av fastigheterna sker, framhåller C i eett pressmeddelande.

"Ger bättre förvaltning"

Ett bolagiserat kommunfastigheter ger nämnderna i Kumla bättre möjligheter att fokusera på kärnverksamheten inom skola, vård och omsorg då fastighetsfrågor separeras till ett eget bolag såsom exempelvis skett i Örebro Kommun genom Futurum Fastigheter AB.

- Med ett bolagiserat Kommunfastigheter är det vår uppfattning att kommunen får en bättre förvaltning av kommunens fastigheter, med samordningsmöjligheter tillsammans med Kumla Bostäder AB och Kumla Fastigheter AB. samtidigt det ger oss möjligheten i framtiden att delta i strukturaffärer inom ramen för samhällsfastigheter såsom vi gjort med både Kumla Bostäder och Kumla Fastigheter, säger Cristoffer Stockman, Centerpartiet i Kumla.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-04-04 13:40
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.