16 Augusti 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Fel av Brorsson om marken för höghusen

Här är kvarteret som planläggs för höghus - tre tomter ska bli en och visst försvinner parkmark.Här är kvarteret som planläggs för höghus - tre tomter ska bli en och visst försvinner parkmark.

- Djupadalsparken och Kumlasjön kommer inte förändras i utseende eller vi kommer inte ta nån mer mark i anspråk av den befintliga parken, sa kommunalrådet Andreas Brorsson (S) i radio Örebro på tisdagen om det planerade höghusbygget. Hans uppgift stämmer inte enligt kommunens eget planförslag.

Namninsamlingen (i skrivande stund 374 underskrifter) för att stoppa HSB:s planerade höghusbygge vid Djupdalsparken och Kumlasjön uppmärksammades på tisdagen i radio Örebro. Intitiativtagarna Susanne Olofsson och Örjan Frisén intervjuades i programmet Förmiddag i P4 liksom även Andreas Brorsson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, som bland annat sade följande:

- Den här tomten som det ska byggas på där står det ett hus idag. Själva Djupadalsparken och Kumlasjön kommer inte förändras i utseende eller vi kommer inte ta nån mer mark i anspråk av den befintliga parken. Utan den tomt som det står ett hus på idag är den som ska användas för att bygga lägenheterna.

Uttalandet fick Örjan Frisén att reagera:

- Det stämmer ju inte, det kommer tas 800 kvadratmeter park i anspråk för bygget. Jag går förbi där varje dag och ser parkmarken, säger Frisén till Kumlanytt.

Tre tomter blir en

För att göra höghusbygget möjligt vill kommunen ändra detaljplanen för tre tomter, samtliga ägda av kommunen:  Rörläggaren 5 och 7 samt del av Kumla 11:1 ska slås ihop till en tomt.

I ovanstående uttalande för radion har samhällsbyggnadsnämndens ordförande därför bara ett rätt av tre.

Ett av av de planerade höghusen (fem våningar) är tänkt att byggas på tomten Rörläggaren 5 där det finns en större villa, som i så fall rivs. (Det är för övrigt en historisk kåk där BOB:s grundare Frank Olof Jansson hade sin affär och i vars trädgård finns en större ateljé där den berömde Kumlakonstnären Walter Holmström höll målarkurser.)

Det andra planerade höghuset (sju våningar) ska dock ligga på tomten intill mot gamla vattentornet, Rörläggaren 7, som idag är helt obebyggd och inte klassad för centrumbebyggelse.

Värdelös parkmark?

Men även den intilliggande tomten Kumla 11:1, som idag är parkmark, tas i anspråk för byggnaderna. Detta framgår tydligt av planförslaget:

"Kumla 11:1: Del av fastigheten (811 m2) regleras till Rörläggaren 7. Detaljplanen innebär ändrad användning från parkmark och gata/torg (befintlig parkering) till kvartersmark för bostäder, centrum och parkering under mark. Ytan kommer till större del användas för in- och utfart till garage samt grönyta/dagvattenhantering."

Att Djupadalsparken naggas i kanten av bygget är solklart. Men det är inte så viktigt, enligt förslaget från Stadshuset:

"En liten del av Djupadalsparken (ca 800 m2), väster om gång- och cykelvägen, ingår i planområdet. Ytan bedöms kunna tas i anspråk då den inte har något högre estetiskt värde och inte nyttjas som en del av parken idag."

Ytan motsvarar dock en rejäl villatomt och även om dess estetiska värde inte når upp till planförfattarnas höga nivå så utgör den en del av parken och sköts om av kommunens parkförvaltning, för inte länge sedan med plantering av nya träd. 

Faller  i skugga
Foto skuggstudier juni resp sept Kumla kommun

Andreas Brorssons uttalande att Djupadalsparken inte kommer förändra utseende av de omdiskuterade höghusen är milt talat en sanning med modifikation. En särskild utredning i planförslaget visar att parken under sena eftermiddagar och sommarkvällar kommer att falla i höghusens skugga (se bilder).

"Bra att engagera sig"

Att höghusens volym uppfattas som avskräckande för många Kumlabor, sedan generationer vana vid den idylliska omgivningen kring sjön, är måhända svårt för ett kommunalråd bördig från Sköllersta att förstå.

- 300 är ett antal men det är 21 000 i Kumla så någon majoritet är det inte än så länge, sa Brorsson ironiskt om namninsamlingen. 

Men det var bra att folk engagerade sig, uppmuntrade han i radiointervjun och hoppades att dessa även hörde av sig i samrådet till samhällsbyggnadsnämnden. 

Se också
Jörgen Gideonsson
Bygg ej.
2019-02-05 22:34
kg
Fina skuggor som tar bort kvällsolen från området vid scenen, vältänkt och grattis till dom som vill ha igenom detta.
2019-02-05 23:17
Kent-Åke Bengtsson
Varför förstöra parken om än med "bara" 800 kvadratmeter? Låt HSB bygga på en lämpligare tomt
2019-02-06 8:54
Kumling
En särskild utredning i planförslaget visar att parken under sena eftermiddagar och sommarkvällar kommer att falla i höghusens skugga :: Hm är väl mest på eftermiddan/kvällen som scenen används mest, Brorsson::: mitt förtroende för dig har försvunnit helt. Kumla ska styras av kumlingar som har nånting att relatera till när beslut tas Husen ska vara som en välkomnande infart till parken...... jo fast det är ju inte där man åker in....
2019-02-06 10:22
Makt korrumperar
Kommunalrådets uttalande att varken parkens utseende eller mark kommer att påverkas gör att man i fortsättningen kommer att ifrågasätta sanningshalten i hans framtida uttalanden i olika frågor.
2019-02-06 18:37
AHA
Andreas Brorsson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, har ett rätt av tre när han gör ett uttalande i radion. Vet han inte vad han pratar om, är han dåligt påläst eller försöker han bara dölja sanningen? Dessutom ironiserar han mot initiativtagarna till namninsamlingen att det endast är 300 röster! Nonchalant och dåligt Brorsson!
2019-02-06 19:39
Susanne
Vilka kommer att ha råd att bo där?
2019-02-06 21:48
Pp
Susanne // På vilket sätt är det relevant? Ska inte människor som sålt villan få flytta till lägenhet eller hur tänker du?
2019-02-07 7:45
Siv o
Förstör inte mer mark i anslutning till grönområden i centrala Kumla. Det finns annan mark exempelvis Prästgårdskogsområdet där den nu planerade byggnationen miljömässigt bättre passar in. Bygg om den gamla byygnaden, gamla Frank Olof Jannons till något för och med kulturell verksamhet, det skulle passa mycket bra i anslutning till Kumlasjöområdet. Bevara Närkeslättens pärla, Kumlasjöområdet, till det som det en gång iordningställdes för. Varför kan inte Kumla kommun, som många andra kommuner gör, bevara den gamla miljö som tillhör dess ursprung? Politiker och tänstemän visa iställlet lite stolthet i vad som tidigare åstadkommits i detta område. Låt det utgöra fortsatt turistreklam för vår kommun.
2019-02-07 10:36
BI
Det finns nog inte någon mark kvar i Prästgårdsskogsområdet att bygga på. Det är redan planerat för flera flerfamiljshus på fältet, mellan järnvägen och Hägergatan, bl a 2 st höghus. Där förstörs ett grönområde till! Skogsdungen finns än så länge kvar, men vem vet hur det blir med den ...
2019-02-07 14:02
Sanningen segrar....
Att ljuga kommer man inte långt med Brorsson. Du kanske borde veta bättre vid det här laget? Miste nu sitt förtroende.
2019-02-09 7:28
Lotta R
Brorsson borde jobba på sin ödmjuka sida. Stå på er alla som skrivit på listan.
2019-02-09 13:07
Olddriver
Makt korrumperar. Det måste ni väl förstå att ett kommunalråd inte kan ha alla detaljer i ett ärende?!! Huvudsaken är väl att majoriteten får sin vilja igenom. Om sedan många av kommuninvånarna har fräckheten att inte tycka som den politiska majoriteten tycker? So what!
2019-02-09 20:11
kg
Politiker borde ha minst 20 års erfarenhet innan dom får börja ta avgörande beslut.
2019-02-11 14:53
Janne
Arrogant, på gränsen till uppkäftig inställning av styrelseproffset Brorsson. På socialdemokraterna Kumlas hemsida finns följande citat av Brorsson att läsa - ”Jag vill vara med och påverka de beslut som rör Kumlabornas vardag.” Ja du Brorsson. Det tycks du ha lyckats med.
2019-02-12 12:52
Bror
Finns alltid negativetet mot förändringar. Var samma snack om sjöparken och bygget av växthuset. Folk måste ju bo någon stans! Det där kråkslottet som står där nu är ju bara skämmigt! Går ju sätta upp ny mer ändamålsenlig sen i sjöparken! Skugga handlar bara om max en månad under högsommar vilket många skulle uppskatta! Olycksrisk talar man om,,, Förstår inte efter som kungsvägen gäller krypfart med alla hinder redan! Dessutom skulle man frigöra flera hus för familjer där gamla sitter på 120 - 200 m3 och bor ensamma! Hindra inte utvecklingen!
2019-02-18 23:26
Kumling
Bror: Horribelt att jämföra med bygget av växthus & Sjöparken ! där man endast förskönade landskapet Och inte dolde det med en stor betongsugga
2019-02-19 9:00
Anna
Bror: Skulle vilja veta varför du tror att det är gamla människor som ska sälja sina hus och flytta in här????? De kommer ju inte att ha råd att flytta in här.
2019-02-19 13:00
Bror
ANNA. Vet flera äldre i mitt område som sålt sina hus och flyttat in i dom nya husen Götgatan Kyrkogatan .
2019-02-19 18:04
AA
Bror: Artikeln handlar om att Andreas Brorsson lämnat felaktig information angående planförslag för kvarteret Rörläggaren. Vad har dina fd grannar med det att göra ?
2019-02-19 21:20
Pp
Anna/ Om du köpte villa för 30-40 år sedan och nu säljer blir det en bra affär. Då kanske du vill köpa en lägenhet på ålderns höst. Förstår inte argumentet att ingen har råd att bo i detta hus. Luktar lite avundsjuka...
2019-02-20 8:03
Annelie Karlsson
Även om du köpt ett hus för 30-40 år sedan , så finns det många ensamstående kvinnor som var hemmafruar på den tiden och inte har så mycket i pension . Därför bor man kvar och har inte råd att köpa sig en bostadsrätt och sedan även betala en dyrare hyra än vad man har att bo kvar i sitt hus. För du får ju skatta för din sålda bostad. Jag själv arbetar och har råd och är inte avundsjuk på något sätt. Men tycker förövrigt att det är felställe att bygga ett höghus. Måste finnas andra ställen att bygga på.
2019-02-21 10:07
Pp
Annelie / Och vad menar du? Ska inte de som vill och har råd få köpa lägenhet därför eller? Förstår inte ditt resonemang .
2019-02-22 19:01
Esso Engvall
Tänk om. Öppna upp i stället. Visa upp Kumlasjön i sin helhet !
2019-02-24 8:54
Marika johansson
Instämmer med Esso Engvall, föregående kommentar !! Bevara och utveckla den lilla centrala oas som vi kumlabor har. Många centralt lägenhetsboende vill också ha möjlighet till lättillgänglig natur.
2019-03-11 16:51
Örjan
Tiden går. Samhällsbyggnadsnämnden har många nya invalda som inte är insatta i frågan. Andreas Brorson har inte kommenterat sin felsägning / vilseledande information angående planförslaget att bygga i parken....
2019-03-12 8:45
Svennis
Konservativa,avundsjuka människor som uttrycker politikerförakt alla kan göra fel eller råka säja fel det behöver man inte vara politiker för att drabbas av.Nej sluta att tjata om detta alla gnällspikar som bor i Kumla. Var istället glada för att någon vill vara politiker och som också ser till att Kumla utvecklas och ökar sin befolkning genom att erbjuda valfrihet med olika jobb och bostadsalternativ.Stark framtidstro är det som utvecklar Kumla och inte några gnällspikar.
2019-03-12 10:34
Olddriver
Signaturen Svennis är igång och skäller på alla konservativa, avundsjuka människor som har fräckheten att reagera över vad kommunalrådet Brorsson sagt. Sådana tilltag ska tydligen inte ske i idyllen Kumla!? Funderar också över påståendet att det tydligen bara är politiker som får Kumla att utvecklas genom att erbjuda valfrihet med olika jobb och bostadsalternativ. Låter nästan som en orkestrerad hyllning till kommunens politiska majoritet!
2019-03-15 11:38
Jörgen Gideonsson
Bygg ej.
2019-02-05 22:34
kg
Fina skuggor som tar bort kvällsolen från området vid scenen, vältänkt och grattis till dom som vill ha igenom detta.
2019-02-05 23:17
Kent-Åke Bengtsson
Varför förstöra parken om än med "bara" 800 kvadratmeter? Låt HSB bygga på en lämpligare tomt
2019-02-06 8:54
Kumling
En särskild utredning i planförslaget visar att parken under sena eftermiddagar och sommarkvällar kommer att falla i höghusens skugga :: Hm är väl mest på eftermiddan/kvällen som scenen används mest, Brorsson::: mitt förtroende för dig har försvunnit helt. Kumla ska styras av kumlingar som har nånting att relatera till när beslut tas Husen ska vara som en välkomnande infart till parken...... jo fast det är ju inte där man åker in....
2019-02-06 10:22
Makt korrumperar
Kommunalrådets uttalande att varken parkens utseende eller mark kommer att påverkas gör att man i fortsättningen kommer att ifrågasätta sanningshalten i hans framtida uttalanden i olika frågor.
2019-02-06 18:37
AHA
Andreas Brorsson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, har ett rätt av tre när han gör ett uttalande i radion. Vet han inte vad han pratar om, är han dåligt påläst eller försöker han bara dölja sanningen? Dessutom ironiserar han mot initiativtagarna till namninsamlingen att det endast är 300 röster! Nonchalant och dåligt Brorsson!
2019-02-06 19:39
Susanne
Vilka kommer att ha råd att bo där?
2019-02-06 21:48
Pp
Susanne // På vilket sätt är det relevant? Ska inte människor som sålt villan få flytta till lägenhet eller hur tänker du?
2019-02-07 7:45
Siv o
Förstör inte mer mark i anslutning till grönområden i centrala Kumla. Det finns annan mark exempelvis Prästgårdskogsområdet där den nu planerade byggnationen miljömässigt bättre passar in. Bygg om den gamla byygnaden, gamla Frank Olof Jannons till något för och med kulturell verksamhet, det skulle passa mycket bra i anslutning till Kumlasjöområdet. Bevara Närkeslättens pärla, Kumlasjöområdet, till det som det en gång iordningställdes för. Varför kan inte Kumla kommun, som många andra kommuner gör, bevara den gamla miljö som tillhör dess ursprung? Politiker och tänstemän visa iställlet lite stolthet i vad som tidigare åstadkommits i detta område. Låt det utgöra fortsatt turistreklam för vår kommun.
2019-02-07 10:36
BI
Det finns nog inte någon mark kvar i Prästgårdsskogsområdet att bygga på. Det är redan planerat för flera flerfamiljshus på fältet, mellan järnvägen och Hägergatan, bl a 2 st höghus. Där förstörs ett grönområde till! Skogsdungen finns än så länge kvar, men vem vet hur det blir med den ...
2019-02-07 14:02
Sanningen segrar....
Att ljuga kommer man inte långt med Brorsson. Du kanske borde veta bättre vid det här laget? Miste nu sitt förtroende.
2019-02-09 7:28
Lotta R
Brorsson borde jobba på sin ödmjuka sida. Stå på er alla som skrivit på listan.
2019-02-09 13:07
Olddriver
Makt korrumperar. Det måste ni väl förstå att ett kommunalråd inte kan ha alla detaljer i ett ärende?!! Huvudsaken är väl att majoriteten får sin vilja igenom. Om sedan många av kommuninvånarna har fräckheten att inte tycka som den politiska majoriteten tycker? So what!
2019-02-09 20:11
kg
Politiker borde ha minst 20 års erfarenhet innan dom får börja ta avgörande beslut.
2019-02-11 14:53
Janne
Arrogant, på gränsen till uppkäftig inställning av styrelseproffset Brorsson. På socialdemokraterna Kumlas hemsida finns följande citat av Brorsson att läsa - ”Jag vill vara med och påverka de beslut som rör Kumlabornas vardag.” Ja du Brorsson. Det tycks du ha lyckats med.
2019-02-12 12:52
Bror
Finns alltid negativetet mot förändringar. Var samma snack om sjöparken och bygget av växthuset. Folk måste ju bo någon stans! Det där kråkslottet som står där nu är ju bara skämmigt! Går ju sätta upp ny mer ändamålsenlig sen i sjöparken! Skugga handlar bara om max en månad under högsommar vilket många skulle uppskatta! Olycksrisk talar man om,,, Förstår inte efter som kungsvägen gäller krypfart med alla hinder redan! Dessutom skulle man frigöra flera hus för familjer där gamla sitter på 120 - 200 m3 och bor ensamma! Hindra inte utvecklingen!
2019-02-18 23:26
Kumling
Bror: Horribelt att jämföra med bygget av växthus & Sjöparken ! där man endast förskönade landskapet Och inte dolde det med en stor betongsugga
2019-02-19 9:00
Anna
Bror: Skulle vilja veta varför du tror att det är gamla människor som ska sälja sina hus och flytta in här????? De kommer ju inte att ha råd att flytta in här.
2019-02-19 13:00
Bror
ANNA. Vet flera äldre i mitt område som sålt sina hus och flyttat in i dom nya husen Götgatan Kyrkogatan .
2019-02-19 18:04
AA
Bror: Artikeln handlar om att Andreas Brorsson lämnat felaktig information angående planförslag för kvarteret Rörläggaren. Vad har dina fd grannar med det att göra ?
2019-02-19 21:20
Pp
Anna/ Om du köpte villa för 30-40 år sedan och nu säljer blir det en bra affär. Då kanske du vill köpa en lägenhet på ålderns höst. Förstår inte argumentet att ingen har råd att bo i detta hus. Luktar lite avundsjuka...
2019-02-20 8:03
Annelie Karlsson
Även om du köpt ett hus för 30-40 år sedan , så finns det många ensamstående kvinnor som var hemmafruar på den tiden och inte har så mycket i pension . Därför bor man kvar och har inte råd att köpa sig en bostadsrätt och sedan även betala en dyrare hyra än vad man har att bo kvar i sitt hus. För du får ju skatta för din sålda bostad. Jag själv arbetar och har råd och är inte avundsjuk på något sätt. Men tycker förövrigt att det är felställe att bygga ett höghus. Måste finnas andra ställen att bygga på.
2019-02-21 10:07
Pp
Annelie / Och vad menar du? Ska inte de som vill och har råd få köpa lägenhet därför eller? Förstår inte ditt resonemang .
2019-02-22 19:01
Esso Engvall
Tänk om. Öppna upp i stället. Visa upp Kumlasjön i sin helhet !
2019-02-24 8:54
Marika johansson
Instämmer med Esso Engvall, föregående kommentar !! Bevara och utveckla den lilla centrala oas som vi kumlabor har. Många centralt lägenhetsboende vill också ha möjlighet till lättillgänglig natur.
2019-03-11 16:51
Örjan
Tiden går. Samhällsbyggnadsnämnden har många nya invalda som inte är insatta i frågan. Andreas Brorson har inte kommenterat sin felsägning / vilseledande information angående planförslaget att bygga i parken....
2019-03-12 8:45
Svennis
Konservativa,avundsjuka människor som uttrycker politikerförakt alla kan göra fel eller råka säja fel det behöver man inte vara politiker för att drabbas av.Nej sluta att tjata om detta alla gnällspikar som bor i Kumla. Var istället glada för att någon vill vara politiker och som också ser till att Kumla utvecklas och ökar sin befolkning genom att erbjuda valfrihet med olika jobb och bostadsalternativ.Stark framtidstro är det som utvecklar Kumla och inte några gnällspikar.
2019-03-12 10:34
Olddriver
Signaturen Svennis är igång och skäller på alla konservativa, avundsjuka människor som har fräckheten att reagera över vad kommunalrådet Brorsson sagt. Sådana tilltag ska tydligen inte ske i idyllen Kumla!? Funderar också över påståendet att det tydligen bara är politiker som får Kumla att utvecklas genom att erbjuda valfrihet med olika jobb och bostadsalternativ. Låter nästan som en orkestrerad hyllning till kommunens politiska majoritet!
2019-03-15 11:38
Kommentera

Skriv helst under eget namn. Håll dig till ämnet och håll en hyfsad ton. Visa respekt för andra som kommenterar och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ett riktigt skumbad av vågor har bildats vid torgets fontän efter att olämpligt innehåll har sprutats i. Foto: Anders Björk
Polis släpper ut en bil från avspärrade området. Och strax därefter, kring kl 11:15, hävdes avspärrningarna. Foto: Anders Björk
Annica Sjöqvist är ordförande i socialnämnden som har en del att ta ställning till inför veckans möte. Foto: Anders Björk
Publicerad: 2019-02-05 20:54
Senaste nyheterna
Speedway: Laget mot Masarna
(2019-08-18)
Skumbad i fontän vid torget
3
(2019-08-18)
Ryckte ut till Köpmangatan
(2019-08-18)
Fotboll: Tungt för YIK, uppåt för IFK
(2019-08-17)
SKPF:s pensionärer på resa
(2019-08-16)
INSÄNT: Om besparingar inom välfärd
2
(2019-08-16)
Fältare röstades kvar vid möte
6
(2019-08-15)
Veckans bild - Nybyggt Folkets Hus
(2019-08-15)
Inbrott vid Malmens förskola
2
(2019-08-15)
Barbados underhöll (TV)
9
(2019-08-14)
Anders Björk: Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal
2
(2019-08-14)
Hardemo firar på söndag
(2019-08-14)
Insänt om trafiken
(2019-08-13)
Insänt om tiggare
2
(2019-08-13)
Speedway: Ny storförlust borta
(2019-08-13)
Följ Indianerna här LIVE!
(2019-08-13)
Radio 94,3 med frestelser
(2019-08-12)
Zumba i regnet (TV)
(2019-08-12)
Ingen Metro att fylla på
(2019-08-12)
Gissa Kumlabild - Vinn en bukett!
8
(2019-08-12)
Larm om explosionsrisk avvärjt
(2019-08-12)
Speedway: Laget mot Lejonen
(2019-08-11)
Sex års fängelse för barnvåldtäkt
1
(2019-08-11)
Sparförslag att rösta om på torsdag
9
(2019-08-11)
Åbytorpare har årlig träff
(2019-08-11)
Fotboll: IFK rycker i toppen
(2019-08-10)
Fotboll: Yxhult visar form
(2019-08-10)
Bestulen på toapapper
3
(2019-08-09)
Åska stoppade inte Alfons
(2019-08-08)
Veckans bild: Rivning Skolvägen
2
(2019-08-08)
Olycka i hopptorn, person till sjukhus
1
(2019-08-07)
Sabotage vid minigolfen
(2019-08-07)
Klottrat kors på kyrkogård
(2019-08-07)
Fotboll: IFK Kumla slog jumbon
(2019-08-07)
Alfons Åberg kommer!
(2019-08-07)
Speedway: Indianerna vann 46-44
2
(2019-08-06)
“Fältare” kan försvinna från Kumla
23
(2019-08-06)
Oreda vid miljöstation
5
(2019-08-06)
Gissa Kumlabilden - Vinn en bukett!
25
(2019-08-05)
Fotboll: Yxhult vann i omstart
1
(2019-08-04)
Speedway: Laget mot Västervik
(2019-08-04)
GOLF: Matilda vann säkert
(2019-08-04)
Traktorälskarna samlades
(2019-08-04)
Alf Anneborg: Gubbar på ny historieresa
1
(2019-08-02)
Anders Björk: Slaget vid Poltava
1
(2019-08-01)
Speedway: Tai tillbaka i Indianerna
6
(2019-08-01)
Julmusten redan här
1
(2019-08-01)
Veckans bild - Sveavägen 60-talet
1
(2019-08-01)
ZUMBA: Gratis vid Kumlasjön
(2019-08-01)
Konstverk i Sjöparken vandaliserat
21
(2019-07-31)
Speedway: Förlust med 22 poäng
(2019-07-30)
Tre Kumlabor dömda för knarkbrott
(2019-07-30)
Mångkultur: Svärd (C) svarar KD
4
(2019-07-30)
Speedway: Lyssna, tippa och vinn!
(2019-07-30)
Fängelse för rattfull chaufför
(2019-07-30)
Dömd för knogärn på torget
(2019-07-30)
Het Kumla-sommar (TV)
(2019-07-30)
Inbrott på Kvarngatan och i Skogstorp
(2019-07-30)
Förstörde utanför Goda Rum
6
(2019-07-30)
BILDSPECIAL:Lag-SM för islandshästar
1
(2019-07-29)
Annons:
Tidning
Senast kommenterat
Annons:
Tidning
Populärt ur arkivet
Bloggat
Sydnärke
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.