25 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Hampus tog guldet i hemmaringen

BOXNING: Ett brandlarm stoppade inte BS Tor från att genomföra helgens Ungdoms och Junior-SM i Kumlahallen. Hemmaboxaren Hampus Broman vann sina tre matcher och tog guld i sin klass, Ungdom 57 kilo.

Tävlingen arrangerades under hela helgen i Kumlahallen och för 15-årige Hampus Broman blev målsättningen om guld till verklighet.

Som bäst i finalen

Hampus vann sin första match i kvartsfinalen med domarsiffrorna 5-0. Men enligt tränare och pappa Mikael Broman fanns det än mer att ge.

- Han kom inte riktigt rätt och krånglade till det lite. Hampus mötte en motståndare som var aggresiv, men Hampus manövredrade ut honom till slut.

Den ombyggda tidigare simhallen funkade utmärkt som lokal. 

I semfinalen vann Hampus på walk over då motståndaren skadat sig i sin tidigare match. I finalen väntade sedan Erduan Berisha från Linköping.

- Hampus boxades väldigt tydligt och strukturerat här. Han använde sin främre jabb mycket bra, rörde sig fint och fick till många kombinationer.

- Erduan försökte ta sig in i matchen, men han hängde inte med i Hampus tempo!

"Som en telefonstolpe"

Man boxades tre ronder, två minuter i varje rond i Hampus klass. Svenska boxningsförbundet skriver följande om hans final mot Erduan Berisha.

" Det var en bra kamp av Broman som mötte den offensiva Linköpingskillen med bra teknisk precision.

Berisha öste på men kunde inte hitta in med sina attacker och blev ofta steget efter Broman som kunde hitta mycket luckor i det alltmer otäta försvaret med en lång jabb som kom som en telefonstolpe.

Broman låg outside och kontingsboxade och frustrerade. Även om Berisha försökte allt fick han inte fäste på den svårfångade Kumlasonen som med fin boxning tog SM-Guld i 57 kilo"

Skada stoppade Sebastian

Hampus 17-årige storebror Sebastian var BS Tor andra deltagare i tävlingen. Han boxades i Junior 69 kilo och startade med en imponerade vinst.

- Han var stark och rörde sig bra och fick till många raka slag. Tyvärr skadade Sebastian tummen när han slog en uppercut, berättar Mikael Broman.

Hampus Broman skadade tummen men ville ge det en chans ändå. 

Det var först efter matchen som Sebastian kände att han skadat sig. Man valde att tejpa tummen ordentligt till semifinalen. Men väl där märkte Sebastian snart att det tog emot.

- Efter två slag kände han att det inte skulle gå att använda högerhanden som han ville. Han genomförde tappert matchen ändå och föll med 4-1 i domarröster, sade Mikael Broman.

Får beröm av förbundet

Som helhet har arrangemanget funkat väldigt bra. Detta är både Mikael Broman och Svenska Boxningsförbundet ense om. 

- Lokalen vi varit i har varit jättebra, helt suverän! Och allt har flutit på enligt tidsschema.

- Det enda som strulat är att det varit problem för vissa att ta sig in i Kumlahallen då deras taggar inte funkat som de ska.

"USM/JSM 2016 är över och det har varit en väldigt bra tävling.

Arrangörerna, BS Tor med Mikael Broman i spetsen, har sytt ihop ett väldigt bra SM som flöt på smidigt och felfritt", skriver Svenska Boxningsförbundet om helgen"

Se också
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2016-12-19 11:45
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.