Gå till innehåll
Kumla / Sport

Robert Lindberg till höger i landslagsdressen ihop med sin guldkamrat William Svensson: Foto: Privat

Robert tog EM-guld

Publicerad: 23 March 2016 16:41

BOWLING: Kumlingen Robert Lindberg vann under tisdagen EM-guld vid juniormästerskapen i Island. Lindberg är uppväxt och bor ännu i Kumla men tävlar numer för BK Gösse i Arvika. - Man känner sig stolt över grabben, säger farbror Lasse Lindgren som uppmärksammade om bedriften.

Guldet kom till i partävling där Robert kamperade ihop med William Svensson. I semifinalen besegrade duon Finland med siffrorna 459 mot 385.

Första guldet i tredje EM

På Swebowl.se står att läsa om tävlingen och bataljen mot Finland att " Robert Lindberg startade strålande i semifinalen och redan efter några spelrutor hade Robert och William greppet om matchen"

I final fick man möta överraskningen Slovakien som i sin semifinal hade besegrat Holland. Svenskarna fick en bra inledning även här och var plötsligt i ledningen med 60 poäng.

- Dom öste på i varsinn serie, sade coachen Peter Igelström som var imponerad av sina adapter som inte hade en enda tomruta under semifinalen och finalen.

Ledningen höll i sig finalen ut och Robert Lindberg kunde vinna sitt första guld i sitt tredje mästerskap, han var nära redan ifjol men då blev det förlust i finalen. Härnäst väntar 4-manna i EM. Kanske kommer ett nytt guld där.

- Vi hade inget att förlora och det var en skön revansch för finalförlusten förra året, sade Robert Lindberg till Swebowl om sin vinst.

Annons

kumla