03 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Bedrog köpare på Blocket

Kvinnan från Kumla annonserade ut flera varor på Blocket, bland annat en mobiltelefon. Hon lyckades få flera köpare att skicka över pengar, men hon levererade aldrig telefonen till köparna. Hon gjorde på samma sätt med en märkeströja.

Det här ägde rum under 2018. Nu har kvinnan, en 22-åring, dömts för fem fall av bedrägeri och tre fall av ringa bedrägeri. Kvinnan erkänner brotten och säger att det är på det här sättet hon finansierat ett missbruk.

Tingsrätten anser att brotten normalt sett borde ge fyra månaders fängelse. Men i det här fallet anser man att det är bättre att kvinnan erbjuds vård och behandling. Därför döms hon till skyddstillsyn, och det ska kombineras med lämplig vård.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-08 1:39
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.