30 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Flera bilbränder i natt på parkering

Parkeringen utmed Odengatan var välfylld när bilar stacks i brand. Foto: Christian VargahedParkeringen utmed Odengatan var välfylld när bilar stacks i brand. Foto: Christian Vargahed

Minst två bilar har satts i brand på parkeringen vid Odengatan mittemot Maxi och andra skadats. Larmet kom strax efter midnatt mot söndagen om att bilarna brann för fullt. Två brandbilar ryckte ut från Byrsta för att släcka bränderna.

Polis på plats ville inte kommentera orsakerna till bränderna men det stod klart att bilarna inte börjat brinna av sig själva. 

När Kumlanytt kom till parkeringen  vid Odengatan hade brandmännen släckt de öppna lågorna men det rykte fortfarande om bilarna varav två såg totalförstörda ut. Två av bilarna stod intill varandra, en tredje stod ett femtiotal meter bort. 

Den röda bilen som antänts stod nära den vita som också skadades.

Kumlanytt kunde också konstatera att åtminstone en ytterligare bil på parkeringen hade fått en bakruta inslagen.

Efter att bränderna var släckta skulle polisen kontrollera alla bilarna på parkeringen, cirka ett 40-tal, och inleda en utredning. (LLz)

UPPDATERAT MÅNDAG: I anmälan som kom under måndagen står att läsa att okänd gärningsman orsakat bilbrand på tre bilar och krossat bakrutan på en fjärde bil. Det har hittats en svart platsdunk med misstänkt brandfarlig vätska mellan bilarna av Räddningstjänst. Anmälan om "Grov skadegörelse genom bilbrand" är gjord. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-05 0:29
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.