Kumla / Hockey

HOCKEY: Besegrade Tranås

Publicerad: 27 October 2013 21:34

Tidigare har det saknats backar i Kumla Hockey. Mot Tranås var det två av lagets viktigaste forwards som var borta i Martin Andersell och Andreas Jensen.

Kumla blev också kraftigt tillbakatrycka i den första perioden inför 529 åskådare i Bredstorpshallen. Hemmalaget tog också ledningen efter tio minuter, men Tim Harrysson höll tätt resten av perioden och räddade 16 skott.

Övre bild: Max Lalander oroar runt Tranås mål. Nummer 19 satte ett av kumlas mål. Nedre bild: Målfarlige Victor Ringberg (Nr 14) blev mållös denna match, en assist krediterades han dock för.
Willig avgjorde

- De hade bra tryck på oss i första perioden. Men i den andra är vi riktigt bra och tar över, medans tredje är mer jämn, sammanfattade Fredrik Johnsson.

Kumlas tränare fick se Robert Bergh kruta in 1-1 i andra perioden. Tranås återog ledningen i sista perioden, men Max Lalander kvitterade med fem minuter kvar. Och på övertid behövdes bara 42 sekunder innan Adam Willig kunde avgöra i spel fyra mot tre.

- Det var en stark laginsats idag, men Tim Harrysson i målet förtjänar ett extra plus, tyckte Johnsson som befarar att Andreas Jensen kan vara borta en längre tid medans Anersells skada kändes lindrigare.

Nu är det uppehåll i tio dagar för Kumla. Nästa match blir hemma mot serieledande Vimmerby HC.