Gå till innehåll
Kumla

Kumlabo inför rätta för hotelser

Publicerad: 5 December 2013 16:33

Kumlabon är åtalad för hotelser mot en annan Kumlabo men Örebro tingsrätt tvingades på torsdagen skjuta upp förhandlingen eftersom den åtalade inte hade en advokat. Mannen har hotat att skära halsen av den andre.

Under torsdagen skulle det alltså ha varit en rättegång vid Örebro tingsrätt. På plats fanns en åklagare, en målsägare (en kumlabo som blivit hotad) och en annan kumlabo som misstänks ha hotat vid två tillfällen.

Men det blev ingen rättegång, det saknades en försvarsadvokat för den åtalade mannen från Kumla. Han tyckte förvisso att han skulle klara sig utan en försvarsadvokat, men både tingsrätten och åklagaren Dag Svärd menade att det är ett allvarligt brott mannen är anklagad för. Därför borde han ha någon som tar tillvara hans intressen.

Misshandlad och hotad

Vad handlade det hela om?

Upprinnelsen ägde rum på Kumladagarna i slutet av augusti i år. En Kumlabo blev attackerad av två kvinnor när han skulle gå hem. Enligt mannen blev han utsatt helt oprovocerat utsatt för knytnävsslag så han ramlade ner på marken. Liggande fick han ta emot ett antal sparkar mot kroppen.

Kumlabon anmälde misshandeln till polisen. Två veckor senare blev han uppringd av en av kvinnornas ex-pojkvän som var väldigt hotfull. Pojkvännen ansåg att kumlabon skulle ta tillbaka sin anmälan annars skulle han ”fixa” kumlabon.

Dagen efter blev kumlabon på nytt uppringd av ex-pojkvännen som på nytt var hotfull. I telefon sa han enligt åtalet följande:

"Jag har kort stubin"

”Du har gjort en polisanmälan mot mig, du vet vad jag är kapabel till, jag skall leta upp dig och skära halsen av dig”.

Kumlabon anmälde även dessa händelser till polisen och nu har åklagare väckt åtal mot ex-pojkvännen. Han är misstänkt för två fall av övergrepp i rättssak.

I förhören med polisen säger ex-pojkvännen att han inte minns om han hotat kumlabon, men det är inte otänkbart att han sagt något om att han ska slå honom sönder och samman. Ex-pojkvännen säger också att han har kort stubin.

Nu kommer det att bli en ny rättegång vid Örebro tingsrätt. När den ska ske är inte fastställt ännu.

Annons

kumla