30 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Arbesko såldes - nu varslas 16 anställda

Anställda hos anrika Arbesko har varslats 2,5 år efter försäljningen till ett större företag.Anställda hos anrika Arbesko har varslats 2,5 år efter försäljningen till ett större företag.

Skofabriken Arbesko i Kumla har lagt ett varsel som omfattar 16 personer. Totalt har Arbesko 60 anställda i verksamheten i Sverige, 34 personer arbetar i produktionen.

 Det varsel som lagts omfattar 16 personer, vilket NA.se var först att rapportera om.

– De fick först information om det i förra veckan, att vi skulle börja en process, och de flesta fick besked igår, säger Ana Paula Geisler, som är operativ chef på Arbesko, till SVT Örebro.

"Omstrukturering"

Enligt Arbetsko gör man nu en om omstrukturering av produktionen, för att skapa förutsättningar för framtida tillväxt.

– Under de senaste åren har vi gjort stora förändringsprojekt i företaget, nu handlar det om omstrukturering i produktionen, det här är för att skapa bästa möjligheterna för framtida tillväxt, till SVT Örebro.

Förändringen kommer innebär en minskning av manuella arbetsmoment, och därmed en minskning av personal. Arbesko producerar skyddskor, tillverkningen sker i Arbesko skofabrik i Kumla och huvudkontoret ligger i Örebro.

Våren 2017 såldes det sedaan generationer familjeägda företaget till teknikföretaget B&B Tools (se realterade artiklar).

Se också
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-02 17:21
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.