Gå till innehåll
Kumla / Kultur

Skogstorpselever tävlar med fredsbudskap

Publicerad: 27 October 2019 0:06

"En resa till fred" är temat för den tävling med fredsaffischer, som Lions arrangerar över hela världen. På Kumla bibliotek visas nu ett urval av teckningarna.

Lions Club arrangerar varje år en internationell fredsaffischtävling där lionklubbar över hela världen kan delta. Tävlingen är öppen för ungdomar 11-13 år och teckningarnas motiv skall spegla årets tema ”En resa till fred”. 

Lions Club Kumla är med och sponsrar Skogstorpsskolans klasser 7A, 7C och 7D medverkan i tävlingen 2019-2020. Av inlämnade 62 teckningar har en särskild jurygrupp valt ut tio teckningar, som går till en finalomröstning. Teckningarna finns att beskåda i Kumla biblioteks tidskriftshörna till 6 november.

Final i USA

Jurygruppen ska därefter utse det bästa bidraget och den 8 november presenteras vinnaren, som med sin teckning går vidare till distriktsfinal med deltagare från Närke, Värmland, Västmanland och Dalarna. Distriktsvinnaren går sedan vidare till Sverigefinal i december. Den svenska vinnaren deltar därefter i den internationella finalen i januari 2010, som äger rum i Oak Brook, Illinois, USA, där Lions huvudkontor ligger.

Annons

kumla