27 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Tine sjunger in advent

Tine Röjås sjunger i Fylstakyrkan inför 1 advent. PressfotoTine Röjås sjunger i Fylstakyrkan inför 1 advent. Pressfoto

Sångerskan Tine Röjås är gästsolist när Fylstakyrkan arrangerar sin traditionella Adventskonsert lördag 30 november kl 18.

Vid årets Adventskonsert i Fylstakyrkan är Tine Röjås gästsolist. Tine kommer från Borgstena utanför Borås, men är nu bosatt i Boxholm, Östergötland. Hon är utbildad sångpedagog och musiklärare med en stor bredd, både i sitt sångregister och i sin repertoar. 

De två senaste åren har Tine medverkat vid Torpkonferensen under midsommarhelgen. Förra året vid en konsert med Lina Sandells sånger och i år framförde hon programmet ”A sacred tribute” tillsammans med Nils-Peter Vaggelyr. Ett program med sånger ur Alice Babs sakrala repertoar.

I konserten i Fylstakyrkan kommer  vi att få lyssna till många av våra fina advents- och julsånger där Tine är solist, och i flera av sångerna sjunger hon tillsammans med Fylstakyrkans kör.

Hopp för Leprasjuka

Konserten sker i samarbete med Lepramissionen och det blir information om deras viktiga arbete runt om i världen. Lepra - ”Världens äldsta sjukdom” - är fortfarande ett lidande för många människor, men det hoppfulla är att den går att bota med rätt behandling.

Det är fri entré till konserten, men det kommer att göras en behjärtansvärd insamling under kvällen  till Lepramissionens arbete. Alla är välkomna!

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-26 20:00
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.
{/exp:ce_cache}