27 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Vretstorp kan skapa historia på lördag

Vretstorps tränare Dennis Fransson ser fram emot lördagens avgörande och hoppas på mycket publik. Foto: Anders BjörkVretstorps tränare Dennis Fransson ser fram emot lördagens avgörande och hoppas på mycket publik. Foto: Anders Björk

FOTBOLL: Senast Vretstorps IF var i Division 3 var 1961. Men på lördag kan man vara tillbaka. Laget möter då tabelltvåan Sturehovs IK hemma och vinner man är avancemanget säkrat.

Vretstorp har gjort en kanonsäsong i fyran. Vunnit 15 av 20 matcher och bara förlorat en. Målskillnaden är förkrossande 84-22. Med det har man gjort 29 fler mål än närmsta lag, en oerhörd skillnad!

"Kommit upp i den nivå vi ska hålla"

Men det finns faktiskt ett annat lag som gått i stort sett lika bra. Örebrolaget Sturehov har bara en poäng mindre och det är just Sturehov som gästar Fredriksberg på lördag för ett avgörande i näst sista omgången.

Veteranen Gustav Larsson har varit med även i år. Här porträtterad i en artikel i Sydnärkenytt.

Dennis Fransson gör sitt tredje år som huvudtränare i Vretstorp.

- Jag är otroligt stolt över att få leda Vrestorp.Vi har alltid strävat efter att spela en attraktiv fotboll och i år tycker jag att vi kommit upp i den nivå vi ska hålla.

- Det har varit ett otroligt roligt och utvecklande år för både mig och spelarna. Vi har varit i toppen av serietabellen sen start, och det är en styrka att kunna hålla en hög nivå under en hel säsong, säger Fransson.

På lördag mot Sturehov kan allt avgöras

- Nu är vi framme vid näst sista omgången och står inför en rent avgörande match mot Sturehov som också gjort en jättebra säsong. Så förutsättningarna är perfekta. Jag tycker att grabbarna är värda ett avancemang.

Seriefinal och sen ÖSK i cupen

Men Fransson är medveten om att det krävs en bra match på lördag om man ska lyckas hålla undan för "Hovet" som också vill gå upp i trean.

- Vi möttes i våras, då gjorde vi en fin insats och vann med 3-0. Sturehov är ett bra lag, men jag tror absolut att vi har goda chanser att vinna matchen.

- Vi har bra koll på hur de spelar och har  många i laget som kan avgöra matcherna vilket jag tror är en väldig styrka, anser Fransson.

Förutom seriespelet så har Vretstorp tagit sig till semifinal i cupen och där väntar allsvenska ÖSK. Något datum för den matchen och om det blir spel hemma eller borta är dock ännu inte fastställt.

- Vi har visat vår kvalitet genom att ha slå ut Yxhult och Adolfsberg (båda spelandes i division 3) ur cupen och spelat mycket fin fotboll, vilket också visar att vi har en högre nivå i benen.

Cupen i all ära, närmast väntar avgörandet i serien. Vid vinst är man klara för division 3. Vid förlust går Sturehov förbi inför sista omgången. "Hoppas så många som möjligt kommer och stöttar oss", avslutar Dennis Fransson.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-19 11:51
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.