27 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58
Magiska Teatern i Vretstorp håller öppet mellan klockan 11.00-16.00 under Vibydagen. Loppis, fiskdamm, trekamp och kaffeservering är vad man har att erbjuda alla besökare. Foto: http://www.magiskateatern.se

Viby bjuder in till fest

Lördag 10 september är det återigen dags för Vibydagen under vilken bygden öppnar upp olika platser och verksamheter för allmänheten. Drivande bakom evenemanget är föreningen Vibybygden som önskar visa att området, med sina 2 800 människor, har mycket att erbjuda när det gäller lokalproduktion, innovation, historia och kultur.

Årets upplaga av Vibydagen i sin nuvarande form är den 8:e och arrangemanget brukar locka besökare från både när och fjärran. Aktiviteterna för dagen startar klockan 11.00 genom en officiell öppning vid Viby Församlingshem. Sedan följer en rad olika aktiviteter in på sena kvällen.

Mellan klockan 11.00-16.00 är det försäljning, servering och visningar vid Viby Församlingshem, Hembygdsgården och på flera andra platser. För de små finns barnanpassade nöjen och en marknad att ta del av. Vid lunchtid, klockan 12.00, kommer Christy O’leary att bjuda på tornmusik med säckpipa och därefter följer också en visning av kyrkan och kyrkogården.

Föreläsning och busstur

Två timmar senare, klockan 14.00, står Anne-Marie Lenander och Allan Larson för ett föredrag om den kommande ”Nya Vibyboken” i Hembygsgårdens lokaler medan man klockan 15.00 kan följa med på en guidad busstur genom bygden. Bussturen avgår från Vibybastun och kostar 80 kronor.

Mer musik blir det klockan 16.30. Då anordnas en konsert i Viby kyrka under temat ”Psalm och Tango.” Katarina Josephsson står för sången medan Tommy Nilsson och Johan Sandlund spelar dragspel respektive kontrabas. Entrén är fri.

Fler nöjen

Från klockan 19.00 är det umgänge på Viby Krog under parollen ”Gyllene Bägaren Revisited.” Väl på plats står en buffémiddag till bjuds och Lasse Luthman ser till att hålla igång gästerna med underhållning. Biljetter köpes i förväg via Ica Sojas eller Valldala handel.

Vibydagen avslutas sedan med en stor fest i Vretstorps Folkets Park kl. 21.00. Spelar gör Truly Lover med flera andra band. Entré betalas på plats och inne på området finns ölservering, fika, lotter och korv. Värt att lägga på minnet är att i Folkets Park måste man vara 18 år gammal för att komma in. 

Vad som mer händer under Vibydagen kan du läsa om HÄR!

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2016-09-07 17:58
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.