Gå till innehåll
Hallsberg / Kultur

Lördag 10 september är det återigen dags för Vibydagen. Foto: Föreningen Vibybygden.

Dags för Vibydagen

Publicerad: 7 September 2016 17:58

På lördag smäller det i Viby. Då är det nämligen dags för bygden att, bland annat, visa upp sina föreningar och företagare. Nytt för i är en guidad busstur med Ingvar ”Vibygubben” Björk och Sture Hermansson men fler aktiviteter än så står givetvis på schemat.

Årets upplaga av Vibydagen i sin nuvarande form är den 8:e och arrangemanget brukar locka besökare från både när och fjärran. Aktiviteterna för dagen startar klockan 11.00 genom en officiell öppning vid Viby Församlingshem. Sedan följer en rad olika aktiviteter in på sena kvällen.

Mellan klockan 11.00-16.00 är det försäljning, servering och visningar vid Viby Församlingshem, Hembygdsgården och på flera andra platser. För de små finns barnanpassade nöjen och en marknad att ta del av. Vid lunchtid, klockan 12.00, kommer Christy O’leary att bjuda på tornmusik med säckpipa och därefter följer också en visning av kyrkan och kyrkogården.

Föreläsning och busstur

Två timmar senare, klockan 14.00, står Anne-Marie Lenander och Allan Larson för ett föredrag om den kommande ”Nya Vibyboken” i Hembygsgårdens lokaler medan man klockan 15.00 kan följa med på en guidad busstur genom bygden. Bussturen avgår från Vibybastun och kostar 80 kronor.

Mer musik blir det klockan 16.30. Då anordnas en konsert i Viby kyrka under temat ”Psalm och Tango.” Katarina Josephsson står för sången medan Tommy Nilsson och Johan Sandlund spelar dragspel respektive kontrabas. Entrén är fri.

Fler nöjen

Från klockan 19.00 är det umgänge på Viby Krog under parollen ”Gyllene Bägaren Revisited.” Väl på plats står en buffémiddag till bjuds och Lasse Luthman ser till att hålla igång gästerna med underhållning. Biljetter köpes i förväg via Ica Sojas eller Valldala handel.

Vibydagen avslutas sedan med en stor fest i Vretstorps Folkets Park kl. 21.00. Spelar gör Truly Lover med flera andra band. Entré betalas på plats och inne på området finns ölservering, fika, lotter och korv. Värt att lägga på minnet är att i Folkets Park måste man vara 18 år gammal för att komma in. 

Vad som mer händer under Vibydagen kan du läsa om HÄR!

Annons

hallsberg