07 April 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Ulrika vill hjälpa dem som behöver isoleras

– Det är mycket prat om Corona. Inte så få tycker nog det är jobbigt med alla nyheter och känner oro. Jag tror det är viktigt att vi försöker hålla ihop i samhället och hjälpa varandra, med det vardagliga, nu, menar Ulrika Hiller, Hjortkvarn.

Några Coronasmittade finns så här långt inte i Hjortkvarn 

– Det får vi vara tacksamma för. Men risken är väl stor att det kommer förr eller senare. Vi som inte är i den så kallade riskgruppen lär ju klara oss skapligt bra, även om vi blir smittade. Men vi måste att tänka lite på de gamla och multisjuka. Jag vill försöka  få igång ett nätverk så att vi kan hjälpas åt att exempel handla matvaror, mediciner eller andra förnödenheter till den som känner sig sjuk och inte bör ge sig ut bland folk. Oavsett om man är smittad eller i riskgruppen och därmed inte bör smittas.

Ulrika har tänkt sig ett enkelt upplägg där man använder Facebook. Lämpligen den grupp som redan finns för Hjortkvarn.

Man skriver en notis här och den som känner sig villig att hjälpa svarar och man kan via Messenger meddela varandra detaljerna. Sedan är det väl bara att lämna kassen utanför dörren med kvitto och swishnummer. På det sättet kan vi hjälpas åt att inte sprida smittan vidare.

Fundera på vilka som kan behöva hjälp

– Problemet är väl att inte alla har Facebook. Vi får helt enkelt hjälpas åt att fundera på vilka som bor i byn och sedan höra av oss och helt enkelt fråga om man behöver hjälp. Jag tror det är viktigt att ingen glöms bort.  Det finns ju olika sätt att ta kontakt och sköta betalningar. Jag är öppen för förslag, men tror det är viktigt att vi hjälper varandra i den här situationen. Det får komma lite efter hand. Vi har ju inte varit med om det här tidigare.

Ulrika poängterar att hon inte är först med idén. 

– Nej, jag såg att det bildats större grupper på Facebook på andra håll. Men man kan väl återanvända bra initiativ tycker jag, avslutar Ulrika Hiller.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-16 16:47
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.