Gå till innehåll
Hallsberg / Näringsliv

Sibylla i Askersund har blivit poppis. Nu öppnar Sibylla även i grannstaden Hallsberg inom kort. Foto: Alf Anneborg

Sibylla öppnar i Hallsberg i januari

Publicerad: 26 December 2019 18:04

Sibylla kommer att öppna i Hallsberg 23 januari. Man tar över lokalen där hamburgerkedjan Enellys tidigare fanns i norra Hallsberg. - Ett bra läge, säger Sibyllas VD Joakim Carlsson till Sydnärkenytt.

Inom kort etablerar sig alltså ett tredje Sibylla i Sydnärke. Sedan tidigare finns Sibylla i Kumla och Askersund. Kring 20 personer vill man börjar jobba i Hallsberg som fast anställda eller timanställda.

"Närke en bra plats för oss"

- Om vi tar Sibylla i Askersund som öppnade relativt nyligen så har det gått jättebra och blivit väldigt populärt. Sibylla i Kumla har funnits längre tid och är ett stabilt ställe, fastslår Joakim Carlsson.

På fasaden till byggnaden framgår det vad som är på gång. Foto: Christian Vargahed.

Varför väljer ni att öppna i Hallsberg?

- Det är ett bra läge och en ort där vi inte finns sedan tidigare. Närke överlag är en bra plats för oss, konstaterar Joacim Carlsson, som avslutar med att berätta att Sibylla finns på 154 platser runtom i Sverige. 

Även som i Askersund kommer det att finnas drive-in är noterbart.

På jakt efter personal 

Franschiesetagaren heter Mikael Carlsson. En örebroare som varit verksam inom krögarbranschen i 35 år. Mikael förklarar att man fortfarande letar efter folk som behöver anställas. De är inte det enklaste att hitta.

- Det har inte varit så många som sökt och en stor del av de som sökt är långt bortifrån, och när vi ringt upp dem är de inte intresserade, det verkar som många söker bara för sökandet skull. Men några hallsbergare har vi hittat.

De senaste åren har Mikael varit driftansvarig för all försäljning av mat, dryck, godis och läsk i Behrn Arena i Örebro. Nio år för hockeyn och även två för fotbollen. Men nu ville han ha en ny utmaning.

- Jag tyckte att jag gjort mina år inom arenavärlden och kände att jag ville någon annanstans. Då valde jag det här spåret. Det känns väldigt inspirerande att vara med och bygga upp nåt nytt, det gillar vi sen tidigare.

Mikael har med sig familjen i det hela. Hans son och dotter kommer att bli driftansvariga för Sibylla i Hallsberg och frun sköta det administrativa. 

Annons

hallsberg