27 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Grattis Vretstorps IF, klara seriesegrare!

Slutsignalen ljuder och segerrusiga vretstorpare stormar in på planen för att fira seriesegern. Foto: Anders BjörkSlutsignalen ljuder och segerrusiga vretstorpare stormar in på planen för att fira seriesegern. Foto: Anders Björk

FOTBOLL: Vretstorps IF körde över tabelltvåan Sturehovs IK i lördagens seriefinal på Fredriksberg. Hela 9-3 slutade matchen och Vretstorp är klara för division 3 för första gången sedan 1961.

Här är gänget som fixade avancemanget.
Tränare Dennis Fransson kastades upp i luften av spelarna.
Runt 320 åskådare fanns på plats.
Tias Birgersson, Robin Jonsson och Anton Johansson är alla ungdomsspelare i klubben och fanns på plats för att stöta seniorlaget.

De som hade hoppats på en jämn och spännande seriefinal gick rejält bet. Vretstorp var fullständigt överlägsna i solskenet i första halvlek och hade skaffat sig en ledning med 3-0 redan efter 20 minuter. 

En femetta till halvtid

Det var klasskillnad, framförallt på fasta situationer var det som att se ett seniorlag mot pojklag, tre av Vretstorps mål kom på hörna. I halvtid kändes det klart, trots en reducering i sista sekunden ledde Vretstorp med 5-1.

Samtidigt som lantbruksmaskinerna hördes jobba på de intilliggande fälten fortsatte målen rasa in i andra halvkek, en kvart in på andra akten hade Vretstorp gjort tre mål till och ledde med 8-1.

Tidigare spelarna Björn Rosén och Marcus Kenttä njöt av spelet och vädret.

Hade hemmalaget inte kostat på sig en del byten och möjligen dragit ner lite på tempot hade det garanterat blivit tvåsiffrigt. Nu slutade det med 9-3, i vad som alltså var en seriefinal mot tabelltvåan.

Samtidigt som Vretstorp gjorde en storstilad insats var Sturehov väldigt bleka. "Det är en kollaps", hördes åskådare säga i första halvlek, och jo så var det nog. Det var svårt att tro att Örebrogänget bara plockat en pinne mindre än VIF.

"Är en total överkörning"

Superveteranen Gustav Larsson fick göra ett av målen på straff och byttes ut mot slutet. Gustav har spelat seniorfotboll med Vrestorp sen Hjälmaren brann och nu fick han första gången vara med om serieseger.

- Det är en total överkörning idag om man ska vara ärlig. Det gick fort fram till 4-0 och sen spelar vi i stort sett av matchen i andra halvlek även om vi gör några mål till, summerade Gustav Larsson. 

Gustav Larsson, knappt svettig efter matchen.

Hur känns detta då, att gå upp i division 3 med Vrestorp?

- Det är klart att det är roligt att vinna en serie, det är väl främst det. Sen vilken division man spelar i är inte så noga. Men att vinna en serie är inte så ofta som man får vara med om, det känns riktigt kul.

"Vi är klart bästa laget i år"

Är ni väldigt bra i år eller är division 4 sämre än vanligt i år med tanke på hur överlägsna ni är idag i seriefinalen?

- Jag tror det är vi som är snäppet bättre i år, vår tränare Dennis Fransson har fått ihop det riktigt bra. Så vi är det lag som är klart bäst, trots att fyran är en bra serie, summerar Gustav.

Du fyller 41 nästa år, fortsätter du i division 3 med Vretstorp?

- Vi får väl se, jag brukar aldrig säga direkt efter om jag ska fortsätta utan vi får se framåt januari, februari. Om suget faller in så kommer jag att köra på, avslutar Gustav Larsson.

Målen gjordes av, Anton Weman 3, Jerry Wiberg 2, Ante Jälevik 2, Gustav Larsson 1 och Robin Ingvarsson 1. Publiksiffran skrevs till ungefär 320, enligt ansvariga.

En omgång återstår att spela, men i och med segern leder Vretstorp serien med fyra poäng och har därmed säkrat seriesegern. Man har bara förlorat en match under säsongen och har målskillnaden 93-25.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-21 18:02
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.