Gå till innehåll
Hallsberg / Kultur

Många kom till Kristallkyrkans utställning på vernissagen. Foto: Arne Svensson

Form och fantasi flödar i Vretstorp

Publicerad: 9 April 2019 9:38

BILDSPEL: Färg, form och fantasi flödade på vernissagen i Kristallkyrkan i Vretstorp på söndagseftermiddagen. Ett 20-tal utställare visade sina alster under de pågående kulturveckorna.

Kristallkyrkan hade inbjudit till kulturveckor där traktens konstnärer, slöjdare och kreativa hobbyutövare gavs tillfälle att visa vad de åstadkommit.

Resultatet var häpnadsväckande både till volym och kvalité. Cirka tjugo utställare hade nappat på erbjudandet och visade vad skaparkraften kan åstadkomma, när den får fritt utlopp. 

Mingel och musik

Som sig bör inleddes vernissagen med mingel till dryck och tilltugg, varefter Karin Larsson från Kristallkyrkan hälsade välkommen och invigde arrangemanget. Sedan kunde den talrika publiken vandra runt i kyrksalen till musik av Josef O'Leary och Per-Emil Jakobsson och beundra och förundras.

Variationen var stor från stickade, målade, vävda, broderade och fotograferade alster till keramik och träslöjd. Och återväxten vad gäller skaparkraft tycks säkrad att döma av den förtjusande tavlan, betitlad Vårkänslor, som Förskolan Ugglan bidrog med.  

Utställningen kommer att kunna ses fram till den 21 april på tider som annonseras på bl.a. Kristallkyrkans hemsida och kyrkans anslagstavla.

Annons

hallsberg