02 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Form och fantasi flödar i Vretstorp

Många kom till Kristallkyrkans utställning på vernissagen. Foto: Arne SvenssonMånga kom till Kristallkyrkans utställning på vernissagen. Foto: Arne Svensson

BILDSPEL: Färg, form och fantasi flödade på vernissagen i Kristallkyrkan i Vretstorp på söndagseftermiddagen. Ett 20-tal utställare visade sina alster under de pågående kulturveckorna.

Att väva mattor och leka med färger är Kerstin Johanssons stora passion.
Förskolan Ugglan ger vårkänslorna fritt utlopp. Vem kan motstå?
Ju längre man betraktar Camilla Johanssons lekfulla målande, desto mer ser man!
Karin Larsson invigningstalar medan Josef O´Leary och Per-Emil Jakobsson gör sig redo att musicera.
Virkning och stickning är Katjas hobby.
Birgit Wiberg har gjort tavlor i flamskvävnad av barnens 4-årsteckningar
Kristina Bergsten-Olovsson visar upp sina ull- och lammskinnsprodukter på det gedigna, massiva bordet, signerat Kjell Olovsson. Han berättar att det började med att Banverket trädsanerade utmed järnvägen, som går genom tomten, och fina ekar och almar behövde tas ner. Det var synd att elda upp det fina virket, så ett mobilt sågverk gjorde prima slöjdmaterial av träden. Resultatet är imponerande.
Akrylmålningar. Till vänster Kjerstin Larssons enligt det så kallade Vedic Art-konceptet. Till höger Eva Buskes.
Daniel Karlsson ”värvades” att börja måla i olja av en grupp glada amatörer i Hallsberg för omkring 10 år sedan.
Suzanne Pedersén visade keramik och foto.
Lappteknik och ullbroderi är Anna Jacobssons hobby.
Marianne Adamsson håller det gamla fina korsstygnsbroderiet på linne- och aidaväv vid liv.
Agneta Bodin frestar med bl.a. ett läckert stilleben i olja.
Det lottades ut konsthantverk, och åtskilliga lottköpare stod i kö för att swisha till sig några förhoppningsvis vinstgivande lotter.

Kristallkyrkan hade inbjudit till kulturveckor där traktens konstnärer, slöjdare och kreativa hobbyutövare gavs tillfälle att visa vad de åstadkommit.

Resultatet var häpnadsväckande både till volym och kvalité. Cirka tjugo utställare hade nappat på erbjudandet och visade vad skaparkraften kan åstadkomma, när den får fritt utlopp. 

Mingel och musik

Som sig bör inleddes vernissagen med mingel till dryck och tilltugg, varefter Karin Larsson från Kristallkyrkan hälsade välkommen och invigde arrangemanget. Sedan kunde den talrika publiken vandra runt i kyrksalen till musik av Josef O'Leary och Per-Emil Jakobsson och beundra och förundras.

Variationen var stor från stickade, målade, vävda, broderade och fotograferade alster till keramik och träslöjd. Och återväxten vad gäller skaparkraft tycks säkrad att döma av den förtjusande tavlan, betitlad Vårkänslor, som Förskolan Ugglan bidrog med.  

Utställningen kommer att kunna ses fram till den 21 april på tider som annonseras på bl.a. Kristallkyrkans hemsida och kyrkans anslagstavla.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-04-09 9:38
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.