30 Mars 2020
Tipsa: 073-094 57 58
Pontare och storbandet bjöd publiken på en minnesvärd kväll. Foto: Jan-Ove Jonsson

Pontare + Sandviken Big Band = LPL*

”Ett mycket lyckat samarrangemang” sa alla medverkande i lördagens konsert då Sandvikens Big Band med Roger Pontare under ledning av Åke Björinge besökte Hallsberg.

Det var tre lokala föreningar - Folkets Hus, Teaterföreningen och Hallsbergs Jazz- och Bluesklubben - som gått samman för att kunna ro denna konsert iland.                                                                              

Det finns två professionella storband i Sverige - Norrbotten Big Band och Bohus Läns Big Band - men detta band som har sin bas i Sandviken ligger ”ta mej sjuttsingen” inte långt efter vad gäller samspel och att vara ”tajta.”

I pausen blev det en fika på legendariska Lampans café. Foto: Jan-Ove Jonsson

Det är fantastiskt att veta att dessa spelemän är amatörer. Amatörer i den bemärkelsen att de inte har storbandsmusicerandet som sin huvudsakkliga födkrok, utan det grabbar från bruket, musiklärare, socialarbetare med mera som utgör grunden. Det måste vara Sveriges bästa amatörstorband!   

Satt som ett smäck                                                                  

Pontare och bandet tog publiken med storm och det bjöds på läckra arrangemang, flera skrivna av storbandsdomptör Björinge, som också ledde bandet och var den som fick allt att sitta som en ”smäck”

Frank Sinatra stod det i programmet, men det var även en del annat som den talrika publiken fick sig till livs. Pontare har en värme och ödmjukhet som gör att han ”går hem i stugorna” och man kan se att han och orkestern stortrivdes med en publik som var med på noterna. Ibland gör de något så oväntat som att bandet bjöd på en snapsvisa a capella och då skulle ju inte herr P vara sämre. När kvällens andra extranummer,  ”Vinden viskar mitt namn”, kom så saknade vi inte Melodifestival deltävling två ett endaste dugg. Tack Sandvikens BB och Roger Pontare – ni är välkomna tillbaka!

*) LPL = lapp på luckan = slutsålt = tack för att ni finns och att ni kommer!

Mårthen Franszon

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2013-02-10 18:34
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.