18 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Christina och Sofia prisade pedagoger

Sofia Florén och Christina Björsson Pettersson är pedagoger som sköter sig väldigt bra. Foto: PrivatSofia Florén och Christina Björsson Pettersson är pedagoger som sköter sig väldigt bra. Foto: Privat

Under onsdagen delades årets pedagogiska pris ut i Hallsbergs kommun. Vinnare blev Christina Björsson Pettersson, förskollärare på förskolan Gläntan, och Sofia Florén, lärare på Sköllersta skola.

Hallsbergs kommun delar ut priset som en uppmuntran och bekräftelse på vikten av god pedagogik, berättar kommunens kommunikationsavdelning i ett pressmeddelande, som fortsätter:

Tanken är att priset ska ge inspiration och ett ökat fokus på pedagogens betydelse samt bidra till en ännu bättre utbildning för barn och elever. Pedagogiskt pris delades ut för femte året i rad.

Lugna och vänliga Christina

Christina Björsson Pettersson, förskollärare på Gläntan fick följande motivering:

Sofia Florén, i mitten, uppe på scen. Foto: Privat

”Med stor pedagogisk förmåga, lugnt och vänligt sätt lyckas du fånga och möta alla barn i deras olika känslor. Med hjälp av din kommunikativa förmåga lyckas du få barnen att kommunicera och hitta varandra i lek och glädje. Det skapar en trygg miljö för barnen där varje barn växer i självkänsla och samspel. Du är även en förebild för dina kollegor, då din arbetsglädje och uppmuntran bidrar till att andra pedagoger utvecklas i sin profession.”

Vad tyckte då Christina om detta?

- Det känns jätteroligt och hedrande! Det är ett fantastiskt roligt och utmanade jobb där vi alltid gör vårt bästa för att våra barn ska må så bra som möjligt och utvecklas. Och jag försöker alltid analysera mitt arbete och tillvägagångssätt för att kunna utvecklas ännu mer. Att få det här priset känns verkligen som ett kvitto på att jag är på rätt väg, säger Christina Björsson Pettersson.

Ambitiösa och tydliga Sofia

Sofia Florén, lärare på Sköllersta skola, fick följande motivering:

”Du är en ambitiös pedagog som kämpar för att varje enskild elev ska nå sina mål. Genom din noggranna planering och tydlighet skapar du en arbetsmiljö som gynnar såväl grupp som individ. Du är en stor inspirationskälla för dina kollegor, då du visar att det finns många vägar man kan gå för att få resultat både som lärare och elev.”

Sofias svar på utnämningen?

- Att få äran att vinna det pedagogiska priset känns väldigt bra. Det är roligt att allt mitt arbete med elever och kollegor uppmärksammats och att nu få möjlighet att utveckla mig ytterligare som pedagog genom detta pris. Jag ser fram emot det som komma skall, säger Sofia Florén.

Info om pedagogiskt pris 2019:

Hallsbergs kommun delar årligen ut pedagogiskt pris till en enskild pedagog, ett arbetslag eller en enhet som spelat en avgörande roll för barns utveckling och lärande i förskolan eller för hur elever lyckas i skolan. Under perioden 15 april till 15 maj kunde den som bor eller arbetar i Hallsbergs kommun nominera till två kategorier, en för förskola och annan pedagogisk verksamhet och en för grundskola och fritidshem. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-15 15:29
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.