19 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Lärare och rektor från Hallsberg nominerade för Guldäpple

Lärarpriset Guldäpplet lyfter fram lärare som utvecklar skolan och pedagogiken med digitala verktyg och arbetssätt. På Bokmässan i Göteborg, den 27 september koras årets pristagare. Två av de nominerade är från Hallsberg.

Totalt har drygt hundratalet lärare och förskollärare nominerats, från alla landsändar, till det prestigefyllda lärarpriset Guldäpplet som delas ut årligen sedan 2002.

Joacim och Catharina nominerade

– Vi ser en digital mognad växa fram i svensk skola, över hela landet och alla åldrar för elever, även i förskola. Lärare gör medvetna och professionella val! Bland de nominerade till lärarpriset Guldäpplet ser vi tydligt hur medvetna pedagoger väljer sina verktyg med kunskap och omsorg, ur en välsorterad verktygslåda, med både digitala och analoga verktyg, säger Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury.

Två av årets nominerade är verksamma i Hallsbergs skolor.

Joacim Carlsson: förstelärare på Transtenskolan, nominerad bland annat för sitt arbete med at uforma undervisningen så att de digitala verktygen får en naturlig plats där de gör skillnad. Han har bland annat byggt upp egna digitala läromedel i musik tillsammans med eleverna och handleder kollegor kring hur de kan använda digitala verktyg i sin undervisning. 

Catharina Lindvall-Scharmer: rektor på Stocksätterskolan, nominerad bland annat för att uthålligt ha drivit digitaliseringen av den pedagogiska verksamheten på skolan under manga år. En process som har präglats av tålamod och mod, spjutspetsar och öppna dörrar.

Fredagen den 27 september presenteras årets pristagare på Bokmässan.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-27 11:54
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.