Gå till innehåll
Hallsberg

Solen satte fart
på Pålsbomarken

Publicerad: 27 April 2013 20:08

Sista helgen i april är vikt för Pålsbomarken som på lördagen gynnades av en riktigt solig vårdag. Vilket stimulerade till konsumtion av både det ena och andra.

Det fanns mycket att se, göra och inte minst smaka på för både äldre och yngre besökare när Pålsbomarken drog igång under lördagen. Medan eftermiddagssolen värmde upp Pålsboda spelades levande musik på scenen intill Folkets hus.

Nerikes Brandkår hade öppet hus med tipsrunda. En brandbil kunde besiktigas från både in- och utsidan och personal fanns på plats för att berätta om verksamheten och utrustningen. Den gasmask som kunde provas orsakade många skratt och roliga fotografier.

Välbesökt tivoli

På tivolidelen kunde de äventyrligt inställda ta sig en tur i någon av attraktionerna. För de mindre våghalsiga fanns det lotterier av olika slag och för barnen fanns möjligheten att fånga badankor med vinst varje gång. Här såg många föräldrar chansen att slippa besvikna småbarn.

Godis, grillat, brända mandlar, sockervadd - ingen behövde gå hungrig från Pålsbomarken. Framåt sena eftermiddagen smakade de söta, röda jordgubbarna ovanligt gott efter alla mindre nyttiga godsaker.

Köparglädje

På marknaden fanns det både kläder, smycken, prylar och roliga loppisfynd. De flesta besökarna lämnade marknaden med välfyllda påsar i händerna.

Skorean uppe i backen på Storgatan var också populär. Entusiastiskt stod ett tiotal kvinnor i olika åldrar och balanserade på ena foten medan de drog på sig sko efter sko på den andra. Att det var lätt att fynda syntes på de halvtömda lådorna och framför allt de populära storlekarna gick åt som smör i solsken.

Annons

hallsberg