27 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

O-ringen, dag 1

Alfred vann etappseger - bra resultat av elittjejerna

ORIENTERING:  OK Tisaren har 59 löpare med i årets O-ringen, som går  i Örnsköldsvik. Klubben fick direkt en etappseger genom Alfred Sjödin i klassen H14 K.

Mycket godis för OK Tisarens Alfred Sjödin efter söndagens etappseger.

Alfred berättade att det var roligt att springa, banan var 3.2 km med sju kontroller och han hade sprungit säkert. Det blev en liten, liten bom på en kontroll men annars tyckte han att det var ganska lätt. Han vann med 57 sekunder. 

Jämna elittjejer

Elittjejerna sprang mycket bra med fyra bland de 14 bästa. En sekund skilde mellan Josefin Tjernlund och Andrea Svensson efter 86 minuters löpning i skogen. De kom sjua och åtta.

Andrea intervjuades vid målgång och hon tyckte att det hade varit klurigt, hade gjort en del småmissar, att det var svåra vägval och att hon varit ensam på sträckorna och bara sett andra löpare på väg in/ut ur kontrollerna.

Två minuter längre tid hade Lilian Forsgren och Ellinor Tjernlund som kom på trettonde och fjortonde plats.

Tio bland de tio bästa

Klubben hade 57 föranmälda och två som anmälde sig på plats och förutom Alfred Sjödin var det ytterligare nio bland de tio bästa på etappen. Det är mycket bra eftersom det ofta är stora klasser. I ungdomsklasserna kan det vara runt 200 anmälda och vissa vuxenklasser får man dela på.

Representerade Örebro län.
"Bagheerastafetten"

På lördagen avgjordes Bagheerastafetten och Örebro lag 1 kom 27:a av 89 lag. I laget ingick Valter Pettersson som sprang första och var med i täten in till växling, Amanda Sjödin båda från OK Tisaren, Hugo Öhrn och Lovisa Gustavsson från KFUM.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2018-07-22 18:19
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.