27 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Ny dammedalj för Tisaren

ORIENTERING: Tisarens damlag med Simone Niggli på den avslutande milsträckan lyckades åter ta sig upp på pallen när Tiomila sprangs utanför Stockholm på lördagen. Laget slutade trea efter Domnarvet och norska Halden.

Det var över 300 damlag som startade lördag eftermiddag och det var inte OK Tisarens förstalag som gick ut bäst utan lag 2 där Bettina Aebl låg 28:a efter sin förstasträcka medan Andera Svensson i lag 1 var 77:a.

Claire Ward i samma lag gjorde dock en urstark andrasträcka och kunde lämna över kavlen som 33:a. Men Rebcka Nylin i lag 2 höll undan och förbättrade läget till en 22:a plats.

Lagen låg nästan jämsides

Som Marion Aebl förbättrade ytterligare till en 12:e plats efter tredje sträckan. Även Helena Andersson i lag 1 sprang fort på tredje och  faktiskt låg de bägge Tisarlagen nu nästan jämsides.

Men på fjärde sträckan hamnade andralagets Lovisa Persson i problem och tappade en hoper placeringar  medan Lilian Forsgren i lag 1 förde upp laget till en åttonde plats. Simone Niggli tog över och avslutade genom att än en gång se till att Tisaren fick medalj, brons denna gång efter förra årets silver på 10-mila.

Andralaget slutade på 50 plats, rätt bra det också. OK Tisarens tredje damlag var ett tag uppe som 91:a tack vare de två första sträckorna men tappade och slutade  som 268:a.

Kl 22:15 på  lördagkvällen startar herrarna för att springa genom hela natten.(LLz)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2013-05-04 21:01
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.