Gå till innehåll
Hallsberg / Orientering

Gänget som tränade på förmiddagen och letade klädnypor i skogen. Sen blev det fest med roliga charader på Tisardagen.

Firade Tisardagen med klädnyp och charader

Publicerad: 11 November 2018 21:13

ORIENTERING: Med klädnypestafett, sopplunch, val till diverse kommittéer och en fest med mat och lek kunde OK Tisaren fullborda sin omtyckta klubbdag på lördagen.

Den sociala verksamheten är mycket viktig för klubben och skall bedrivas så att alla barn, ungdomar, elit, motionärer och veteraner kan delta. Tisardagen arrangeras varje år efter tävlingssäsongens slut och lockar även de som inte har möjlighet att komma till klubbstugan så ofta.

Det är en gemensam dag och inleds med en orienteringsträning som passar alla. I år var det en klädnypestafett där mixade grupper skulle leta efter klädnypor med olika poäng i skogen under en viss tid.

Val, mat och mingel

Efter träning bjöd klubben på sopplunch i klubbstugan och på valårsmötet fastställdes vilka som skulle ingå i de olika kommittéerna,  det klubbades snabbt igenom efter ett bra arbete av valberedningen. Klubbens ordförande Reinert Hallor redogjorde för vad som hade hänt sedan ”Klubbutvecklingsdagen” 11 juni. Sedan följde grupparbete med prioritering på ansvar, tidpunkt och uppföljning av olika projekt.

På kvällen bjöds det in till fest för alla åldrar med mingel och tipspromenad på kända och mindre kända karttecken på kartans kontrolldefinitioner. Ingen lyckades få alla rätt. 

Läcker italiensk buffé serverades. Det tävlades med charader som krävde stor fantasi och drog många skratt vid framförandet.

Priser och lotteri

Ett bildspel visades av ungdomssektionen och utmärkelser utdelades: Silverskedar till klubbmästarna, Närkes Skogsflickor delade ut uppmuntringspriser till bl.a. Amanda Sjödin och äntligen kunde vi dela ut den sista utmärkelsen från Hallsbergs kommun till Josefin Tjernlund för hennes SM medalj 2017.

Innan kvällen var slut var det lottdragning, musikquiz och fika med mycket goda tårtor bakade av klubbens egna. I år var det ungdomskommittén som fixade träningen, trivselkommittén och Tisarshopen  stod för maten och programmet och kvällens duktiga värdinna var Nina Hallor.

Annons

hallsberg