Skånela var en tuff nöt att knäcka. Foto: Privat.

Storpublik när det
kvalades i handboll

Publicerad: 3 April 2018 10:56

HANDBOLL: HK Järnvägen förlorade med 27-23 i kvalet till division 1 hemma mot Skånela under måndagen. Nu måste man vinna två raka matcher mot samma motstånd. Hela 655 personer kollade i Alléhallen.

Skånela inledde bäst och Järnvägen bjöd på för många unforced errors som gästerna förvaltade. Under hela den första halvleken är Skånela steget före.

Ledningen i pausvila är 14-10 för bortalaget.

Fem raka bortamål avgjorde

En bra start på andra halvlek behövdes,  men istället gjorde gästerna fem raka mål när Järnvägen spelade i sidled i uppställt.

"Skånelas omställningsspel där man kommer med fem man i fart är också det klart bästa lag som vi mött när det kommer till att straffa motstånd på tekniska fel", anser materialförvaltare Johan Allansson och fortsätter beskriva matchen.

"Tacksamt läge för Skånela som stängde matchen och hade 8-9 mål upp. Tyvärr släpper vi handbromsen lite för sent och det måste vi nu komma under fund med hur vi skall lösa från start. För sista 10-12 är jag väldigt stolt över

Då trycker vi i omställningarna och står upp bättre bakåt. Nu är det bara att ladda om. Det är bäst av tre och vi har allt att vinna. Idag förtjänar Skånela segerns sötma, men om en vecka står det 0-0 igen och då skall de verkligen få jobba för segern. Vi ger aldrig upp!

Avslutningsvis, några ord om publiksiffran: TACK för ett enormt stöd, vi befäster platsen som publiklag nummer 1 i Hallsberg med överlägsen marginal.