Gå till innehåll
Hallsberg / Näringsliv

Aramayis och Helena med hunden Kappi. Foto: Anders Björk

Ny veterinärklinik
öppnar i Hallsberg

Publicerad: 24 May 2018 14:38

En ny veterinärklinik har slagit upp portarna i Hallsberg. I Distriktsveterinärernas tidigare lokal finns nu Smådjurskliniken i Hallsberg. Helena Therus och Aramayis Davtyan heter ägarna.

Helena Therus och Aramayis Davtyan har båda jobbat lång tid som veterinärer. Helena kommer från Lindesberg, där hon senast drev eget.

Minst fem personer till ska anställas

Aramayis var tidigare på Djursjukhuset i Kumla under sex år. Innan det jobbade han i Bista, Örebro och det var där Helena och Aramayis träffades.

- Vi passade bra ihop och har hållt kontakten även efter att vi slutade att jobba tillsammans i Örebro, säger de i samförstånd.

Nu har de alltså tillsammans öppnat Smådjurskliniken i Hallsberg. Det har fått renoverat i lokalen där tidigare Distriksveterinärerna höll till. Nu börjar det bli helt klart och sedan en tid tar de emot patienter.

Lokalen går i färgerna grönt och vitt och är drygt 300 kvadratmeter stort. "Det har blivit superbra", fastslår Helena.

En mil bort finns Djursjukhuset Kumla. Helena och Aramayis känner sig dock säkra på att det kommer finnas tillräckligt med kunder även för dem och bedyrar att de ser kliniken i Kumla mer som en partner än konkurrent.

- För vår del känns det bra att ha en egen klinik där vi kan vara med och påverka, sen vill vi självklart kunna erbjuda en bra och avancerad djursjukvård, berättar Helena.

Förutom Helena och Aramayis kommer tre legitimerade djurskötare och en djurvårdare att jobba på Smådjurskliniken i Hallsberg. Den kommer att ha öppet måndag till fredag kl 8-17. 

Annons

hallsberg