20 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Årets mässa blir sista insatsen för Kirsi

Temat för årets mässa är "Bo i Hallsberg" och många företag och föreningar kommer för att visa upp sig. 

Årets Hallsbergsmässa är fullsatt i Sydnärkehallen inför fredagen och flera kända ansikten kommer på besök. För näringslivschefen och mässansvarige Kirsi Aronsson blir det sista jobbet som görs för Hallsbergs kommun efter 13 år som anställd innan hon går vidare till nya utmaningar som fritidsutvecklare i Finspång.

Hallsbergsmässan startar på fredag klockan 13 och pågår då till 19. Under lördagen håller den på mellan klockan 10 och 15. Det är drygt 100 utställare, företag och föreningar som bokat monterplats och det blir fullt i Sydnärkehallen.

Över 7 000 besökare?

- Målet är att nå alla åldrar, såväl ung som gammal och vi har ett väldigt varierat schema med bland annat besök av Shirley Clamp, Tobias Karlsson, Johan Ryno, Isabelle Mcallister och landshövding Maria Larsson, berättar Kirsi Aronsson som är ansvarig för mässan.

Kirsi Aronsson.

Årets tema är "Bo i Hallsberg" och det återstår att se om besöksantalet för mässan 2014 slås då 7 000 besökare noterades. Och även om det är fullt inne finns det möjlighet än att få plats.

- Man kan stå utomhus med, berättar Kirsi som leder en arbetsgrupp på sex, sju personer som började jobba med mässan strax efter sommarens slut 2015. 

- Min uppgift är framförallt att hålla ihop alla knutar och att se helheten. Det är ganska många nya utställare med i år så det känns extra kul, förklarar Kirsi som tror att det är hennes fjärde Hallsbergsmässa som ansvarig. Men någon mer blir det inte, detta är hennes sista arbetsuppgift för Hallsbergs kommun innan hon går vidare.

Etablering av posten en höjdpunkt

Kirsi Aronsson har jobbat i 13 år inom Hallsbergs kommun, de senaste fem som näringslivschef. Men nu byter hon kommun till Finspång där hon redan börjat tjänsten som fritidsutvecklare med uppdraget att göra Finspång till Östergötlands bästa fritidskommun.

- Det ska bli spännande och känns som en riktig utmaning, förklarar Kirsi nya jobbet.

Faktum är att hon redan har börjat i Finspång sedan tre veckor tillbaka, men hon har ändå avsatt en dag i veckan sen dess att jobba med Hallsbergsmässan. Framöver blir det pendlande sju mil med bilen på den krokiga landsvägen mellan orterna.. Hon kommer att sakna att arbeta för Hallsberg även om det nya jobbet känns spännande.

- Åh jag brinner ju för Hallsberg och det har varit ett roligt och omväxlande jobb, säger Kirsi Aronsson och nämner etableringen av postterminalen, Dollarstore och Enellys de senaste åren som några av höjdpunkterna. 

Se också
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2016-04-12 23:40
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.