27 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Bluespremiär med Ronander drog 200

Ola Engström, Mats Ronander och Jimmy Uller gladde publiken på Stinsen. Foto: Maria RudbäckOla Engström, Mats Ronander och Jimmy Uller gladde publiken på Stinsen. Foto: Maria Rudbäck

Mats Ronander och Jimmy Uller Bluesband kom, sågs och segrade i fredagskväll då de besökte Hallsbergs Jazz- och Bluesklubb. Cirka 200 hade hittat till säsongspremiären för ”den lilla klubben med det stora hjärtat”.

Det blev en nostalgiafton med många silverryggar och flertalet hade något minne eller anknytning till ”Malla”. De cirka 200 som kom till klubben fick uppleva uppfräschade lokaler, men framför allt ett gung och ett tryck i musiken som verkligen uppskattades.

Det märktes att Ronander och bandet trivdes i den varma stämningen som en publik med känsla för blues kan ge.

Material från vinyltappning

Bandet, som består av Jimmy Uller på trummor, Hans Bengten, bas och Ola Engström, gitarr/sång, kunde ge Mats Ronander sång/gitarr/ munspel lite utmaningar när han trakterade munspelet.

De spelade mycket material från den ”livevinyl” inspelad på Palatset, Linköping som släpptes september 2018. En vinyl med många bluesklassiker som t ex Sweet home Chicago, Help me, Crossroads, men det fanns även rum för Dylans All long the watchtower.

En höjdarkväll med många glada människor som vandrade hem i höstkvällen med ett stort garv!

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-21 20:24
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.