27 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58
Hur ska det egentligen gå för den giftassugna ungkarlen John och kärleken till den betydligt yngre Anna? Den frågan kommer Teater Hallsberg svara på i sommar. Illustration: http://teaterhallsberg.weebly.com

Nyskrivet lustspel utgör fonden

16 juli är det premiär för Teater Hallsbergs sommarföreställning på Hembygdsgården och denna gång satsar man på att gestalta Håkan Klarnas farsartade lustspel "Hönor och Svärmeri." Handlingen är förlagd till Hallsberg med omnejd och utspelar sig under 1950-talet där den 39-åriga ungkarlen John dras med giftermålsbekymmer.  

Föreningen Teater Hallsberg bildades i december 2015 efter att man under sommaren satt upp Anna Nymans humoristiska pjäs ”Em@jl och kärlek.” Föreställningen spelades under sex tillfällen och sammanlagt lockade man 250 personer i publiken. Då, liksom nu, stod Rod Cansby för dubbla insatser som regissör och producent.

Stor erfarenhet

Rod Cansby började skådespela under mitten av 1970-talet och har sedan dess samlat på sig en hel del erfarenhet genom åren. Bland annat har han arbetat med Lekebergs Revysällskap och Lysets uppsättningar samtidigt som han också är styrelserepresentant i Amatörteaterns riksförbund (ATR). 

I nuläget är han anställd som teaterkonsulent på Studiefrämjandet i södra Närke. Där har han hand om teatergrupper där deltagarna har någon form av funktionsnedsättning eller diagnos. 

Alla kan 

Som målsättnings önskar Teater Hallsberg att låta människor med någon form av funktionsvariation ta plats på scen. Grundtanken är att visa att man kan om modet och viljan finns där. 

Föreningen menar att det finns vägar att komma runt problematiken eller till och med chans utnyttja den. Det viktiga för Teater Hallsberg är att deltagarna får chans att växa. 

Många tillfällen

Föreställningen ”Hönor och Svärmeri” kommer att spelas på Hallsbergs hembygdsgård under nio tillfällen i juli. Ett komplett program över föreställningarna hittar du på vår hemsida under fliken På Gång.

Mer information om Teater Hallsbergs verksamhet finns att ta del av på deras hemsida och den som redan nu vill köpa biljettet till sommarens föreställningar kan göra det via Nortic. Annars kommer biljetter även finnas tillgängliga för försäljning i anslutning till föreställningarna.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2016-06-01 12:12
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.