17 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Vann knappt inför finalmatcherna

Spel mot ett mål när blåa Värmbol länge slog ifrån sig mot de röda IFK-tjejerna. Foto: Lars LitzénSpel mot ett mål när blåa Värmbol länge slog ifrån sig mot de röda IFK-tjejerna. Foto: Lars Litzén

FOTBOLL: Det dröjde till 73:e minuten innan IFK Hallsberg, serieledare i damernas div 2, gjorde matchens enda mål mot jumbon Värmbol borta i Katrineholm på lördagen. - Vi har svårt för destruktiva lag, konstaterade tränaren Omid Sulefani

Lättnad i laget med tränaren Omid Sulefani efter 1-0-vinsten moit Värmbol.
Oj, den rullar visst in, konstaterar hemmamålvakten sedan Emila Andersson siktat och skjutit mot bortre stolpen.
Det dröjde 73 matchminuter i Katrineholm innan målkramarna kom loss.
Emilia Andersson och Lisa Bergman laddar inför seriens två avslutande matcher med avancemang i potten.
Officiell publiksiffra på Backavallen: 70 personer.

Det var en sån där match där hemmapubliken jublade varje gång deras lag rensade till inkast. 

- Dom spelade destruktivt och gör det bra, kommenterade Omid Sulefani. Vi föll in i deras sätt att spela istället för att dra upp tempot.  Men vi vinner rättvist sett till spelet och antalet målchanser.

Värmbol har ju inte haft det lätt i div 2 Mellersta Svealand, ligger sist med ett trist snitt men bet ifrån riktigt starkt i höstsolen på Backavallen. Serieledarna från Hallsberg, för dagen i röd dress, försökte spela sig fram men fastnade ofta på storvuxna Katrineholmare som tjongade på, glada att hålla gästerna på halster.

Stressat utan mål

- Vi borde avgjort i första, säger Sulefani, vi hade  tre klara målchanser. Men deras målvakt var bra, gjorde sig stor.

- Det blir lite stressat när målen inte kommer, medgav lagkapten Lisa Bergman efteråt.

Efter två nya fina målchanser i andra halvlek, som Värmbols Pernilla Larsson i målet blockerade med tur ocks skicklighet, kom till slut IFK:s Emilia Anderssons fri på högerkanten, vek in några steg och sköt välplacerat en markboll intill bortre stolpen. 1-0 och Hallsberg kunde andas ut. 

Två tuffa matcher kvar

Men att serieledarna, som hittills inte förlorat på 16 omgångar, har sådana problem med bottenlaget känns kanske inte så förtroendeingivande inför de två tuffa matcher som återstår, avgörande finaler mot serietvåan IK Tun och trean IFK Västerås (bägge lagen vann sina matcher klart på lördagen). Men Omid Sulefani tycker att det ser ljust ut:

- Det räcker om vi tar en poäng till. Idag hade vi faktiskt sju spelare borta och jag vet att vi är bättre när vi möter lag som vill spela fotboll.

Lisa Bergman och Emilia Andersson tar inget för givet men utstrålar självförtroende inför det hägrande målet att kunna ta steget upp i div 1:

- Nu ska vi ha en bra träningsvecka och vi är jäkligt laddade!

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-14 21:23
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.