27 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Hemtjänst får hjälp av kamera i Hallsberg

Hallsbergs kommun erbjuder nu tillsyn via kamera nattetid, så kallad e-tillsyn, inom hemtjänsten, detta meddelar kommunen i ett pressutskick. 

Detta innebär i korthet att vi istället för att göra ett fysiskt besök i brukarens bostad, tittar till brukaren digitalt via en kamera som installeras i hemmet, står att läsa i utskicket som fortsätter. 

Kameran är bara aktiv då tillsyn sker. Inga bilder på kameran sparas och inget ljud hörs eller spelas in.

Insatsen passar den som har behov av tillsyn på natten, men som lätt blir störd eller känner otrygghet med besök i bostaden. Insatsen är frivillig och går att ansöka om via kommunens biståndshandläggare.

- Att få ett tillsynsbesök utfört via kamera är ett kvalitetshöjande sätt att tillgodose behovet av den trygghet tillsyn ger, utan att bli störd av att någon öppnar och stänger dörren.

- Det kan också vara skönt att veta att någon tittar till mig, men ändå inte kommer in i lägenheten. Det här är verkligen ett sätt att utföra insatsen med stor hänsyn till den enskildes integritet, berättar Anette Söderström som är områdeschef för hemtjänsten i Hallsbergs kommun.

Sedan tidigare finns e-tillsyn i Kumla kommun. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-18 12:02
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.