19 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Herrhandboll i Hallstahammar

Järnvägen höll krutet torrt

Rasmus Bergman som mittsexa. (Arkiv). Foto: Viktor Edholm.

HANDBOLL: Fantastiskt målrik match där HK Järnvägen tog hem en viktig vinst mot Krutholmens HK. Resultatet blev 32-37 till gästandes fördel. Duon Rasmus Bergman och Anton Öster imponerar med 11 respektive 6 poäng var.

HK Järnvägens handbollsherrar vann söndagens sena bortamatch mot Krutholmens HK i en mycket målrik tillställning med 37-32 efter 18-11 i halvtid. Det var den klart bästa insatsen hittills denna säsong och sett över 60 minuter var det en stabil laginsats av ett mycket taggat gulsvart.

Efter veckans träningar så var det mycket skönt att se att man tagit åt sig av kritiken och lyft som grupp. Man uppträdde mycket fokuserat och visade upp en härlig glöd och inställning.

Härlig gruppkänsla

Redan efter tre minuter hade man gått fram till 3-0 via ett mycket sammansvetsat och aggressivt försvar som genererade enkla kontringsmål. Enda motgången i första halvlek kom egentligen när man spelade sex mot fem och förlorade den tvåminutaren med 0-2. Annars höll Järnvägen i taktpinnen hela den första halvleken och spelade en mycket bra handboll. Oerhört glädjande att se inställningen och glöden.

Samarbetet satt där och planens två giganter i denna match, Anton Öster och Rasmus Bergman höll långa stunder hov i Nibblehallen. Även samarbetet försvar-målvakt fungerade mycket bra i den första halvleken där nyförvärvet Fredrik Erenius från Kalmar gjorde sin bästa insats så här långt i Järnvägentröjan. Ledning med 18-11 i halvtid och en härlig känsla i gruppen.

Rock 'n rollhandboll

I den andra var det rena rama rock n roll handbollen. 21-19 till Krutholmen i en smått osannolik halvlek med ett långa stunder väldigt högt tempo. 40 mål i en halvlek är inte helt vanligt. Det var pang-pang handboll rakt igenom men Järnvägen hade ändå kontroll på händelserna ute på planen. Krutholmen kom aldrig närmare än 30-34, då gjorde Järnvägen på nytt ett ryck till 30-37 innan slutresultatet spikades till 32-37 i gulsvarts favör.

Järnvägen löser punkten på Anton från minut 13 i andra halvlek på ett bra sätt och hittar många fina lösningar i de ytor som uppstod i och med punktspelet. När det sedan blev lite man mot man spel sista 6-7 minuterna löser man det också riktigt bra. Smarthet och stort tålamod ledde laget till en komfortabel seger där Järnvägens tyngd avgjorde.

Gudomlig handled

Man kan tycka att de spelare som kom ner från A-laget i Krutholmen, bl.a. målvakten Martin Hising, som besitter en gudomlig handled i utkasten borde ha gjort det bättre, men Järnvägen var numret större denna kväll och neutraliserade hoten effektivt trots att man inte riktigt kom upp i samma nivå bakåt i den andra.

Men det är också svårt att få till något klockrent försvarsspel när spelet vänder om vartannat i ett mycket högt tempo. Som mest ledde Järnvägen med 32-23 men efter det fick man en rad utvisningar och spelade mer eller mindre de sista tio minuterna med en eller två man kort men behöll ändå kylan och rodde det hela i hamn på ett tryggt sätt.

"Jäkligt viktig seger"

- Det var jäkligt viktigt för oss att få med oss den här segern, att vi får med oss en känsla av medgång. Nu mötte vi på ett lag som spelade i ett högt tempo, framför allt i andra halvlek, men vi gjorde det riktigt jäkla bra och styr händelserna ute på planen. Vi lär oss jättemycket för varje match vi spelar och det märks också att spelarna börjar känna varandra bättre och bättre där ute. Det är ändå trots allt en hel del nytt. Men att vi kunde hantera det höga tempot så pass väl och visa stor bredd i spelet och ett fint tålamod lovar gott inför fortsättningen av serien summerar Johan Allansson, lagansvarig i HK Järnvägen matchen.

Extra plus till redan nämnda duon Bergman och Öster i ett över lag mycket stabilt gulsvart medan Krutholmens färmsta fanns i vänsterkanten Alexander Hermansson och Douglas Handorff på 9 meter. Nu laddar vi om för en ny veckas träning innan ännu en tuff match väntar när alltid lika luriga HK Miffe gästar Alléhallen på lördag. Miffe som idag hemmaslog NAIS HF med 30-23. Väl mött i Alléhallen då.

Matchfakta

Krutholmens HK - HK Järnvägen 32-37 (11-18)

HK Järnvägen: Rasmus Bergman 11, Victor Spennare 8 (1), Anton Öster 6, Anders Eriksson 5, Joakim Strömqvist 3, Simon Björhed 2, André Danielsson 1, Samir Stensson 1. Krutholmens HK: Oscar Isaksson 7 (4), Philip Scherling 6, Douglas Handorff 6, Elias Carvajal 3, Victor Sjöberg 3, Alexander Hermansson 3, Jacob Klintberg 1, Henrik Pfeiffer 1, Henrik Eriksson 1, Jimmy Eriksson 1.

Utvisningar: Krutholmen: 4x2 HK Järnvägen: 4x2
Domare: Ingvar Ånstad och Sven-Gösta Lundqvist
Publik: Närmast sörjande

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2013-10-14 18:57
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.