27 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Regn och blåst hindrade ej handbollen

HANDBOLL: Under helgen har Järnvägen Cup anordnats för 39:e året i följd. Hela 279 lag har deltagit och även om vädret inte var på topp blev det en lyckad turnering. - Vi är så inarbetade att vi kan hantera det även om vädret inte är bra, sade tävlingsledare Peter Lennartsson.

Från Göteborg i söder till Sundsvall i norr har lagen kommit för att delta i Järnvägen Cup anno 2015, sammanlagt 279 lag som spelat på 40 olika planer kring Alléskolan och Transtensvallen.

Cupen täcker ekonomin

Åldersklasserna i cupen är mellan 10-20 år och arrangörsklubben Järnvägens IF hade sju olika lag med, inget av dessa nådde dock någon framskjuten placering i snålblåsten.

- Det har varit blåsigt både lördag och söndag  och under lördagen regnade det dessutom, men det var inget som förstörde planerna. Och idag har det varit solsken så planerna har torkat upp, alla vet om att det är en uteturnering då får man räkna med att det är skiftande väder, sade tävlingsledare Peter Lennartsson som ändå var nöjd med årets cup.

- Som vanligt har det varit väldigt bra, vi har 12 olika kommiteer, för mat, logi, planer exempelvis så vi är inarbetade sedan många år och alla vet vad de ska göra, även om det är dåligt väder kan vi hantera det på ett bra sätt.

Järnvägen Cup ligger till grund för föreningens ekonomi. Och den räcker för att täcka upp hela säsongen och bidrar till att spelare slipper göra sånt de kanske inte vill hålla på med.

- Det täcker upp olika lagens lagkassor för en säsong och vi slipper hålla på och sälja Bingolotter, strumpor och annat, som medlemmar säkert inte vill hålla på med, sade Peter Lennartsson.

Lite bonusinfo om Järnvägen Cup. Spelade matcher: 710 Antal domare: 76 Antal serverad mål mat: Cirka 15 000 Antal funktionärer: Drygt 200.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2015-05-31 23:06
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.