27 Januari 2020
Tipsa: 073-094 57 58
handboll järnvägen handboll järnvägen handboll järnvägen handboll järnvägen handboll järnvägen handboll järnvägen handboll järnvägen handboll järnvägen handboll järnvägen handboll järnvägen handboll järnvägen
Yuyu Hlaing försvarar mot Karlskogas målgörare Julia Jacobsson.
En precis lagom stor avbytarbänk för Järnvägen.
En munter Amarela Mulalic söker sig genom ett svårt försvar.
Alice Bergman tar ett farligt skott på mål.
Ett glatt taktiksnack hos Karlskoga. Men lyssnar alla?
Evelina Hammarlund håller tillbaka två försvarare.
Järnvägens avbytarbänk, coacher och hejarklack.
En hård smäll som ger Järnvägen matchens första straff.
Elin Haslinger på skottförsök mot ett tätt försvar.
Alice Bergman inför Järnvägens tredje straff, som resulterar i poäng.
Lagen tackar av varandra.

Vinst med god marginal

HANDBOLL: För de duktiga F00-01 tjejerna i Järnvägen blev det en rolig onsdagskväll när de spelade mot Karlskoga HK i Alléhallen. 20-11 slutade det i säsongens första träningsmatch mot gästerna, som vanligtvis spelar i Värmlandsdistriktet.

Båda lagen visade sig duktiga men i slutändan var Järnvägen ett starkare lag båda offensivt och defensivt. Med snabba och säkra avslut från målgörare som Elin Haslinger (4) och Alice Bergman (5) fick Karlskoga det svårt i försvaret samtidigt som Kajsa Källbom höll tätt i mål på Järnvägens planhalva. Även om Karlskoga lyckades reducera ner till 7-6 i halvtid var det helt enkelt det bättre laget som vann.

Med en god start mot Karlskoga i bagaget ligger Järnvägen gott till för att uppfylla Anders Danielssons, tränare för Järnvägen, mål för säsongen. En förstaplacering.

Målgörare för HK Järnvägen:

Alice Bergman 5, Elin Haslinger 4, Yuyu Hlaing 3, Felicia Qvarsell 2, Evelina Hammarlund 2, Tove Inge , Emelie Hallblom , Moa Danielsson och Elina Skoglund  ett mål vardera.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2013-09-25 22:27
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.