20 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Tränare Dunder om segern

HANDBOLL: Järnvägens damer åkte till Lindesberg B under fredagskvällen för match i Division 3. Det blev en klar seger med 27-16.

Laget la i sportväxeln direkt när domarna blåste igång matchen och gick upp till en 7-0 ledning innan Lindesberg fick in första struten i kassen i svartgult mål. Järnvägen satte ribban bakåt med ett fortsatt aggressivt försvarspel som fick Lindetjejerna väldigt frusterade.

Efter en mindre bra avslutning där vi spelade med lite för stora marginaler, samt inte riktigt var så hungriga som vi var i starten av första halvlek, så gick vi in i pausvila ledning 12-6.

Andra halvlek blev mer eller mindre en transportsträcka där vi forstatte att kontrolelra matchbilden samt plocka på oss några plusmål till. Nu kan vi ta helg med gott samvete och se till att vila upp oss ordentligt så vi är ordentligt redo för ny träningsvecka på måndag. 

Jag är stolt över tjejernas inställning de sista matcherna,. Där har vi spelat som ett lag samt varit som en nagel i ögat på våra motståndare genom att jobba väldigt hårt bakåt. Matchen ikväll är av sådan karaktär där vi nästan bara har allt att förlora. Men det klarade brudarna galant!

Detta var femte raka segern, men laget inledde med två förluster och ligger trea i en haltande tabell. Nästa helg vänder serien och vi tar emot Lindesberg hemma i våran borg på lördag den 16:e  kl 13.30.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-09 11:48
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.