20 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

500 sökte Hallsbergs
nya hamburgerjobb

Kanske lite vilset i början men nu har Enelly's öppnat och de lyckliga som fick jobben får säkert mycket att göra.

Nu har även Hallsberg fått en riktig hamburgerbar. Uppstickaren Enelly's smygöppnade på fredagen. Ett tiotal ungdomar har fått chansen till fast jobb - av 500 som sökte.

Varuhuset Dollarstore öppnade på norr i somras och nu till hösten är det dags för nästa publikdragare strax intill att slå upp portarna.

- Vi behövde utvidga vår verksamhet från Örebro och valde att satsa på Hallsberg. Området är intressant, säger ägaren och restaurangchefen Adam Dagdelen.

Hittade rätt med CV

Etableringen ger arbetstillfällen för ungdomar som fortfarande väntar på att ta första steget in i arbetslivet. Att behovet är stort visas av att det var 500 som sökte de nya jobben i Hallsberg - och 480 av dem var tjejer. Så flertalet var tjejer som hittade rätt med sina CV:n och får chansen till en fast tjänst. Av de manliga sökande fick endast ett fåtal  anställning.

Noteras bör att det som sticker ut hos Enelly's är att företaget har anställt alla utan något rekryteringsstöd.

Närproducerat

Det var en glad och trevlig stämning i lokalen på fredagen när Sydnärkenytt var på besök. Inredningen går i USA-stil med bilder på 50- och 60-talsbilar. Ett barnrum med TV-skärm som ska visa barnfilmer finns också.

På matsedeln finns förutom hamburgare även mexikanska rätter och dagens lunch med salladsbuffé.

- Huvudingredienserna är närproducerat, det är en självklarhet, säger Adam Dagdelen.

Caroline har arbetet hos Enelly's i Örebro och fick möjlighet att följa med till Hallsberg för att arbeta som arbetsledare och träna upp den relativt unga personalen som förutom kocken och diskpojkarna består av tjejer.

- Det har varit en nervös stämning bland personalen inför öppnandet samtidigt som alla tycker att det bara är kul att vara med från början och starta något nytt, säger hon.

Många hälsade det nya företaget välkommet till Hallsberg.
Ett mini-Marieberg?

- Mycket trevligt att de har öppnat här i Hallsberg, då slipper man åka ända in till Örebro för att äta gott, säger en av lunchgästerna.

- Man får nästan lite känsla av att Hallsberg nu börjar att bli ett mini-Marieberg, säger en annan.

- Att få färskmat som inte har legat framme i tjugo minuter, utan att de faktiskt gör i ordning maten när du beställer den gör att jag hellre åker hit,  säger Kenny Karlsson som kommit med sin familj för att äta.

Konkurrens eller ej

En annan gäst som inte vill synas med sitt namn:

- Kul att de äntligen har öppnat här i Hallsberg. Detta kanske gör att det blir lite mer fart på ruljangsen här i vårt samhälle. Detta kan bara gynna konkurrensen.

- Den stora marknaden för Enelly's ligger helt öppen, säger den förhoppningsfulle ägaren Adam Dagdelen, som inte tycker att han har några egentliga konkurrenter med sin restaurangmodell.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2013-09-27 21:53
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.