25 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

IFK Hallsberg fortsatt i topp efter ny seger

FOTBOLL: IFK Hallsbergs damer vann lördagens hemmamatch mot Forsby FF med 3-1. Laget är i fortsatt ledning i division 2 och mycket tyder på avancemang till ettan.

Det blev dock ingen promenadseger trots att det skiljer många poäng i tabellen. I halvtid hade Hallsberg ledningen med 1-0 efter att Emila Andersson nätat när det spelats ungefär 20 minuter.

Två mål av Emilia

- Det blev en tuff match. Forsby var kompakta och låg långt ner med laget. De gjorde det svårt för oss, men i slutändan vinner vi rättvist, säger Hallsbergs tränare Omid Sulefani efteråt.

Majken Olsson gjorde 2-0 till Hallsberg tio minuter in i andra halvlek. Kort därefter reducerade Forsby till 2-1. Med matchens sista spark spikade sen Emilia Andersson slutresultatet 3-1 med sitt andra mål.

Hallsberg är fortsatt obesegrade med nio vinster och tre kryss. Två lag går direkt upp till division 1 och Hallsberg har fem poäng ner till trean i tabellen med sex omgångar kvar att spela.

Sköllersta föll

Även Sköllersta IF i samma serie spelade på lördagen. De förlorade med 4-0 borta mot Gideonsberg. Sköllersta är sexa i tabellen med tre vinster, tre kryss och sex förluster. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-17 18:48
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.