25 December 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Karin med trombonen i Kävestakonsert

Jazzstjärnan Karin Hammar, en gång elev till Nisse Landgren, på en festival i Tyskland. Foto: Walter GehringJazzstjärnan Karin Hammar, en gång elev till Nisse Landgren, på en festival i Tyskland. Foto: Walter Gehring

Trombonisten Karin Hammar har rötterna i jazzen men hörs och syns i många sammanhang, inte minst i TV. På tisdag 21 maj kommer hon till Kävesta folkhögskola för att inspirera musikelever. På kvällen kl 19 blir det gratiskonsert i aulan i samarbete med Hallsbergs Jazz- och bluesklubb, som avslutar sitt vårprogram.

Uppväxt i Boden valde Karin Hammar tidigt trombonen som sitt instrument - bara för att det lät så roligt! Och kanske för att hennes storasyster Mimmi redan hade börjat blåsa dragbasun.

Systrarna övade och övade och blev så skickliga att de drog till Stockholm på 90-talet för att pröva lyckan. Frilansande jazzmusiker får kämpa för jobben och systrarna bildade en egen grupp Sliding Hammers, som gett ut flera album under åren.

En musikant som sticker ut. Foto: Nikola Stankovic
Med Jerry Williams

Karin med examen från Kungliga Musikhögskolan har etablerat sig som en mångsidig musikant inom både jazz- och pop/rockvärlden.  Jerry Williams och Orup tillhör dem som kunnat luta sig mot Karins tuffa bakgrundsriff. Ett antal uppmuntrande priser har hon fått genom åren.

Karin Hammar komponerar och arrar även låtar för band hon leder eller medverkar i och som spelats in. Det är väl inte omöjligt att publiken får höra något från hennes penna som övats under dagen med Kävestas musikelever. Och förstås får lyssna till hennes fina ton och musikuppfattning med suverän hantering av trombonen i idolen Frank Rosolinos efterföljd. (LLz)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-16 0:58
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.