Gå till innehåll
Hallsberg / Sport

Lars Kvarnström i centrum – naturligtvis - när hans spelartrupp från träningslägret i Holland årgång 1966 återträffades i glada samtal i grönskan vid Verners Backe. Foto: Ulrik Jansson

Fotbollsgrabbar
möttes efter 50 år

Publicerad: 20 August 2016 19:55

FOTBOLL: Det var ett uppskattat återseende när grabbarna från träningslägret i Katjwik i Holland 1966 praktiskt taget mangrant på lördagen mötte ledaren för lägret, Hallsbergslegendaren Lars Kvarnström (Kvarnis).

Då,1966 reste Lars Kvarnström till Holland med 27 lovande ungdomar, pojk- och juniorspelare från IFK Hallsberg, till Katjwik i Holland. Resan gick med buss och färja mellan Halmstad och Travemünde.

Väl framme inkvarterades alla i familjer tre och tre längs samma gata i stan. Pengar hade man skrapat bland annat genom en lyckad nyårsdans.

- Klart att resan var till nytta, säger Kvarnis och framhåller att man efter lägret deltog i junior-DM och slog ut såväl ÖSK som Forward och gick till final mot Hällefors. En final som slutade med silver.

Fotbollskramar vid kärt återseende,  fr v Nils Hellberg, Leif Lindström, Lars Kvarnström och Ingvar Jonsson
Som det pratades

- Men naturligtvis var det inte bara träning i Holland. Vi hade många utflykter i trakten och naturligtvis tillfällen till bad.

Lars Kvarnström kunde lugnt gå omkring och mysa i den fina stämningen. Alla praktiska arrangemang var fixade av en trio, som jobbat länge på projektet: Lars- Göran Hildor, Jan Harring och Carl-Ivar Björklund.

Frågan är dock om alla intentioner kunde genomföras. Pratglada herrar lät sig nämligen inte avbrytas, ens av bossarnas uppmaningar. Men det blev nog trots allt lunch i Kantakrogen, bildvisningar och tävlingar.

Annons

hallsberg