28 November 2019
Tipsa: 073-094 57 58

Första förlusten kan stoppa avancemang

IFK Västerås gör 2-0 på Allévallen mot Hallsberg och spetsar till slutstriden i serien. Foto Lars LitzénIFK Västerås gör 2-0 på Allévallen mot Hallsberg och spetsar till slutstriden i serien. Foto Lars Litzén

FOTBOLL: IFK Hallsbergs damer åkte på sin första förlust i årets serie på lördagen hemma mot IFK Västerås, som vann med 1-2 (0-2). Nu är laget piskat att ta poäng mot värsta konkurrenten i sista matchen för att klara det efterlängtade avancemanget till div 1.

Det var solsken och mer publik än vanligt då IFK tog emot Västerås för en match som skulle kunna säkra seriesegern i div 2 - eller åtminstone en andraplats och därmed div 1 nästa år.

Men det ville sig inte. 

Gästerna föreföll självsäkra i matchinledningen och pressade en del.  Hemmalaget fick dock efter tio minuter ordning på anfallen med Stina Gävbo på högerkanten som slog ett par hårda inlägg utan att hitta ända fram. 

Kvaliteten på spelet var nu glimtvis hög och matchen hade underhållningsvärde  men det snabba tempot orsakade efterhand många felpassningar. Hallsbergsförsvaret tråcklade efter en kvart bort sig istället för att rensa och gav Västerås chansen att ta ledningen.

Retade tigrinnor

En kalldusch var det - och den förstärktes strax före halvtidsvilan då en frispark skarvnickades och singlade in bakom Linda Wilhelmsson i hemmamålet, 0-2 och inget önskeläge.

Här var det riktigt nära men ribban är i vägen för en hemmareducering.
Västeråskeepern fick till slut kapitulera för Majken Olssons kanonträff.

I andra halvlek kom IFK-tjejerna ut som retade tigrinnor, satte kraftig press på bortaförsvaret  men utan att få fram så värst vassa målchanser förutom en ribbträff. 

Hallsberg hade grepp om matchen, Emilia Andersson slet sig fram i några förhoppningsfulla ruscher men reduceringen dröjde till 35:e minuten  då Majken Olsson  dundrade in 1-2 med ett mäktigt långskott.  Laget fick ny energi, publiken skrek,  det kändes som nu eller aldrig men trötta spelare förivrar sig lättare och förlusten var till slut ett faktum.

- Det var två skitmål som man inte borde förlora på i en sån här match, sa  IFK Hallsbergs besvikne tränare Omid Sulefani.  Vi kan bara blicka framåt mot nästa match.

Ödesmatch borta

Hallsberg har frontat damernas div 2 Mellersta Svealand sedan i våras och leder fortfarande men det är stenhårt nu mellan en topptrio om de två platser som innebär ett kliv uppåt i seriesystemet.  IK Tun från Enstaberg utanför Nyköping ligger tvåa på samma poäng som Hallsberg medan  IFK Västerås skuggar som trea en poäng efter.

Men det är faktiskt  Västerås som har störst chans att gå upp eftersom laget möter  jumbon Värmbol i sista matchen och torde vinna.  Då avancerar laget oavsett hur det går i ödesmatchen lördag 28 september mellan IK Tun och IFK Hallsberg  Blir det oavgjort går Hallsberg upp tack vare bättre målskillnad med en enda pinne.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-21 18:41
Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Teknik:Webbsidan är byggd och anpassad för moderna webbläsare och mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder den senaste webbläsarversionen. Vid behov uppgradera. Sydnärkenytt använder Cookies för bättre användarupplevelse för besökare och medarbetare samt för besöksstatistik. Läs mer om Cookies. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.