21 Februari 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Floristutbildning drar igång i Hallsberg

Mona Godlund driver blomsterhandel i Sydnärke och är positiv till att ta emot lärlingar från utbildningen. Foto: David Johansson.Mona Godlund driver blomsterhandel i Sydnärke och är positiv till att ta emot lärlingar från utbildningen. Foto: David Johansson.

För att möta upp branschens stora efterfrågan på utbildade florister startar Allévux en ny yrkesutbildning för florister. Utbildningen startar i mars 2020.

 Utbildningens längd är 55 veckor. Den bedrivs som en lärlingsutbildning, vilket innebär att största delen av utbildningen är förlagd till arbetsplats, resterande del (cirka en dag/vecka) är förlagd till skola.

"Finns ett stort behov"

- Det finns ett stort behov från branschen såväl regionalt som nationellt av utbildade florister.  Utbildningen är i ett nära samarbete med branschen vilket kommer att öka elevens möjligheter till ett arbete direkt efter sin utbildning, säger Lena Hansson, rektor för Allévux.

- Som egenföretagare har jag erfarenhet av hur svårt det är att hitta utbildade och duktiga florister, därför är jag glad att denna utbildning startar och självklart kommer jag att ta emot lärlingar för att sedan kunna anställa, säger Mona Godlund som driver blomsterbutik i Hallsberg och Kumla.

Sista ansökningsdag är den 20 december 2019 och utbildningen startar den 16 mars 2020.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-08 10:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.